Automobilizam

Isporuka novog automobila u doba korone na kineski način VIDEO

0

Kineski Geely je osmislio inovativan način koji podrazumeva potpuno beskontaktnu dostavu novog automobila kupcima.

Pandemija koronavirusa teško je pogodila mnoge privredne grane, uključujući i auto-industriju. Osim na proizvodnju, ovakva situacija se drastično odražava i na prodaju novih, već napravljenih vozila.

S obzirom da je epidemija najpre pogodila Kinu, tamošnje auto-kompanije su još u februaru pokušale da nađu načina da dopru do potencijalnih kupaca.

Screenshot YouTube
Screenshot YouTube

Tako je Geely Auto, nakon što su prodajni saloni ostali bez posetilaca, pokrenuo sopstvenu online prodajnu uslugu, koja omogućava ne samo da kupac odabere svoje vozilo već i da mu ono bude isporučeno na kućnu adresu – najpre radi test vožnje, a kasnije i za stalno – ako se odluči da ga kupi.

Kako kažu, na taj način su do sada prodali preko 10.000 vozila, dok se još 110.000 potencijalnih kupaca registrovalo na ovaj servis i izrazilo želju da tim putem dođe do svog automobila.

Screenshot YouTube
Screenshot YouTube

Geely je snimio video u kome je prikazano kako izgleda isporuka novog automobila kupljenog preko online servisa. Kako se navodi, u skladu sa trenutnom situacijom, primopredaja je praktično beskontaktna.

Novi automobil, koji je prethodno temeljno dezinfikovan, dovozi se na kućnu adresu kupca, a posebno je zanimljiv način isporuke ključeva vozila.

Screenshot YouTube
Screenshot YouTube

Geely je osmislio inovativan postupak koji uključuje dronove. Ključevi se najpre spakuju u plastičnu kesu, koja se zakači za dron, da bi operater daljinskim putem navodio dron do ulaznih vrata ili balkona kupca.

Pogledajte kako izgleda čitava procedura:

Virus hara svijetom: Više od 400.000 zaraženih, 18.250 mrtvih, crni bilans Italije dvostruko veći od kineskog

Previous article

Dogovorena nabavka 25.000 testova na virus korona

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.