NovostiRS/BiH

ISPOVIJEST PORODICE KOJA JE PREŽIVJELA PROPADANJE LIFTA “Mislio sam da idemo u smrt, to je pad sa 54 METRA VISINE”

0

Prava drama odvijala se u petak oko 18 sati u zeničkom naselju Blatuša kada je tročlana porodica Kovačević pukom srećom preživjela pad sa 16. sprata zgrade u liftu koji se otkačio.

Nesreća se dogodila u ulici Zije Dizdarevića na broju 24, a Kovačevići su nakon pada prevezeni u zeničku bolnicu.

Naime, Asim (69), Ajka (67) i sin Velid (21) vraćali su se kući iz trgovine. Dok su bili u liftu, nisu ni slutili da ih čeka horor. Nakon što je lift stao, taman kada su krenuli izaći iz njega, lift je sa otvorenim vratima krenuo na više spratove, zatim stao, a potom se čulo pucanje sajle, nakon čega je došlo do propadanja.

Velid Kovačević, koji je preživio ovaj nezapamćeni događaj, kaže da je cijela porodica još u šoku.

– Kada je lift krenuo propadati, mislio sam da je kraj i da idemo u smrt. Razmišljate o najgorem, samo vam to prolazi kroz glavu, da će uslijediti tragedija. Ipak, nije to pad s pet metara, nego sa 54 metra visine – govori Kovačević.

Iza njega je, kaže, neprospavana noć, a trauma koju je preživio ostaće doživotna.

Foto: Avaz/RAS Srbija

– Vjerujte da sada imam strah od lifta i da ne pomišljam ući u njega. Hoće li taj strah ikada proći, ne znam. Majka, takođe, nije nikako dobro nakon svega ovoga. Otac i ja nismo toliko povrijeđeni, ali ona jeste – govori on.

 

Naime, zdravstveno stanje njegove majke sve je gore i gore, a zadobila je povrede u vidu preloma rebara. Posebno su Kovačevići ogorčeni jer se stalno dešavaju problemi s liftom.

 

Velika trauma

– Tražićemo odgovornost za ovo i poduzeti pravne mjere. Ovakav slučaj nikada nije zabilježen, međutim, stalno se kvari lift. Uprava zgrade i održavač nisu smjeli pustiti u upotrebu lift koji je neispravan. To je žalosno! Danas su opet pustili mali lift u upotrebu, iako je i on neispravan – govori za Avaz vidno ogorčen Kovačević, koji se nada da će čim prije uspjeti zaboraviti traumu i sve ono što su preživjeli.

Nikada u životu neću ući u taj lift

Muhamed Kovačević, stariji sin stradalih Kovačevića, uvjeren je da će policija napraviti istragu te da će se znati krivac za ovaj događaj.

– Na tome ću insistirati i kod advokata. Brinem, ne znam kako će roditelji sve ovo preživjeti. Majka je najgore prošla. Mislim da više nikada u životu neće ući u taj lift – kaže Kovačević.

avaz

Opasnost od nevremena i dalje postoji, protivgradna zaštita u pripravnosti

Previous article

Internet, moderan biznis i on-line komunikacija su krivi za manjak seksa među parovima

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Novosti