DruštvoNovosti

Istekao rok za dostavljanje prijedloga o smanjenju budžeta

0

Dvije institucije tražile su izuzeće, jer im je budžet već bio smanjen u odnosu na prošlogodišnji, uz obrazloženje da bi im još jedno smanjenje predstavljalo problem u radu.

U skladu sa zaključkom Savjeta ministara BiH i instrukcijama Ministarstva finansija i trezora BiH, institucije su predložile uštede od jedan odsto samo na rashodima finansiranim iz budžetskih sredstava.

U Ministarstvu kažu da to znači da nisu obuhvaćeni rashodi finansirani iz donacija, primitaka od prodaje stalnih sredstava, vlastitih namjenskih prihoda, grantova drugih nivoa vlasti i drugih izvora finansiranja.

Na osnovu dostavljenih prijedloga iz institucija u Ministarstvu finasija i trezora BiH u vrlo kratkom roku biće pripremljen Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2014. godinu i upućen Savjetu ministara na usvajanje.

U Ministarstvu kažu da nisu obaviješteni kada će biti zakazana naredna sjednica Savjeta ministara BiH.
Institucijama BiH danas je istekao rok za dostavljanje prijedloga smanjenja budžetskih troškova za ovu godinu u iznosu od jedan odsto, kako bi taj novac bio preusmjeren za pomoć poplavljenim područjima.

Kompanija “M:tel” – Na snazi nove tarifne opcije

Previous article

Ženska zanimanja koja odbijaju muškarce

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Društvo