MagazinZdravlje

ISTRAŽIVANJE POKAZALO Kada trčite ili vozite bicikl razmak od dva metra NIJE DOVOLJAN (FOTO)

0

Istraživanje naučnika Univerziteta Liven iz Belgije, te holandskog Tehnološkog univerziteta, kao i stručnjaka iz Ajndhovena, pokazuje da tokom trčanja ili vožnje biciklom nije dovoljan razmak od dva metra od druge osobe kao i da nije dobro hodati tik iza nekoga.

Naime, tokom trčanja, osoba koja diše (ili se zakašlje ili kine) izbacuje više kapljica u vazduh koje ostanu iza nje, pa osoba koja naiđe može da se potencijalno zarazi.

Ista je stvar ako se hoda iza neke osobe ulicom, pa je dobro da onaj ko hoda iza nekoga to radi dijagonalno, a ne da ide odmah iza nečijih leđa.

Kada ljudi govore, dišu, kašlju ili kišu, nastaju kapljice i dok najveće kapljice prvo padnu na tlo, manje kapljice mogu ostati u vazduhu duže, tako da je važno da osoba koja je iza druge osobe ne upadne u taj “oblak” kapljica, prenosi list Brisel tajms rezultate studije.

sunny@sunny7331

Horrifying simulation shows how six feet may not be enough when jogging behind someone during coronavirus pandemic and how it might actually be safer to run NEXT to themhttps://www.dailymail.co.uk/health/article-8201877/Horrifying-simulation-shows-six-feet-not-jogging-someone.html?ito=amp_twitter_share-top  via @MailOnline

Simulation shows how jogging next to somebody may be safer

A new video simulation by technology company Ansys, shows that droplets are spread more than six feet behind you while walking, running or cycling and that running next to someone might be safer.

dailymail.co.uk

Pri ovom istraživanju, nisu uzeti u obzir vremenski uslovi, poput vjetra, koji takođe može znatno uticati na širenje kapljica.U POMOĆ STIŽU I LJEKARI Avion pun medicinske opreme iz Rusije dolazi u Banjaluku

Previous article

PRNJAVOR: Štab za vanredne situcije, REGISTROVAN SEDMI OBOLjELI

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Magazin