FudbalSport

Ivica Dragutinović ide u zatvor? Belgijanci osudili bivšeg srpskog reprezentativca zbog spornog transfera!

0
Nekadašnji srpski reprezentativac u problemu sa sudom u Belgiji

Ivica Dragutinović
Foto: Guliver/Ben Radford/Getty Images

Bivši srpski reprezentativac u fudbalu Ivica Dragutinović nalazi se u problemu jer se nije pojavio na suđenju zbog transfera iz Borca u Gent, a potom u Standard iz Liježa, pa mu sada preti privođenje.

Dragutinović se u dva navrata nije pojavio na suđenju zbog spornih transfera iz čačanskog Borca u Gent,  a zatim i u Standard, tvrde belgijski mediji.

On je osuđen na 6 meseci zatvora uslovno i novčanom kaznom od 11.000 evra, kao i oduzimanjem još 80.000 evra, piše belgijska sedmica.

Kada je Dragutinović prelazio iz Borca u Briž u pitanju je bila pozajmica, da bi Standard otkupio njegov ugovor za 1.320.000 tadašnjih nemačkih maraka. Navodno je tada napravljen finansijski mehanizam kojim je izbegnuto da se isplati porez.

Dragutinović je bio primoran da se pojavi na ročištu, iako ima sedište u Španiji. Moraće da opravda razloge svog odsustva, a ukoliko on ne bude prihvatljiv, imaće pravo na žalbu. Slučaj će ponovo biti preispitan 20. aprila.

On je u izjavi za Informer istakao da je već uputio kontratužbu, a takođe navodi da se namerno nije pojavio na suđenju, jer ne veruje da je napravio nikakav prekršaj.

Foto: Promo

Foto: Promo

Sud je češljao Standardove transfera u periodu od 2000. do 2004, pa nije sporan samo moj, već i dolazak još 7-8 igrača. Nije tačno da nisam platio porez, niti ima ovo bilo kakve veze sa mnom. Sporan je ugovor između klubova i neki procenti koji su naknadno plaćeni, ali niti sam sedeo za stolom kada je dogovaran transfer, niti me to zanima.

Tačno je da sam osuđen da platim ukupno 91.000 evra, ali ne pada mi na pamet da to uradim. Zato sam i tužio belgijski sud i čekam da bude zakazana parnica. Tada ću da se pojavim, sve drugo nema nikakve veze sa mnom – istakao je Ivica Dragutinović.

(Telegraf.rs)Vrijeme danas – uglavnom suvo i hladno

Previous article

“POBJESNELI PAS” i zvanično novi ministar odbrane SAD

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Fudbal