MagazinZanimljivosti

Izbor za mis Zemlje: Dubičanka među 10 najljepših na svijetu

0

Na Izboru za mis Zemlje (“Miss Earth 2017”), održanom u filipinskom gradu Pasaj, na kojem je pobijedila Filipinka Ketrin Espin, dvadesettrogodišnja Jelena Karagić iz Kozarske Dubice osvojila je visoko 10. mjesto.

Predstavnica Bosne i Hercegovine prije odlaska na ovo prestižno takmičenje istakla je da je za nju najvažnija harizma sa kojom se planira predstaviti žiriju.

“Za ovakvo takmičenje je najvažnija harizma. Kako zračiš, tako i privlačiš. Moj najveći aduti su moj osmijeh i moja zadnjica”, rekla je Karagićeva kroz smijeh prije polaska na Filipine.

Na takmičenju “Miss Earth 2017” pored predstavnice Filipina, koja je proglašena najljepšom, nagrađene su i predstavnica Rusije Lada Akimova, koja je proglašena za mis vatre, Kolumbijka Julijana Franko koja je ponijela titulu mis vode i predstavnica Australije Nina Robertson koja se okitila titulom mis vazduha.

Tokom finalne večeri najljepše djevojke iz svih zemalja svijeta su stavljene pred nekoliko izazova, a jedna od tema o kojoj su raspravljale bila je zaštita životne sredine.

Ibasko je istakla da klimatske promjene nisu najveći problem sa kojim se suočava naša planeta, već da smo to mi sami.

“Problem je naše neznanje i apatija. Mi moramo promijeniti naše loše navike i zajednički usmjeriti napor u očuvanje naše životne sredine. Čak i mikronapori mogu doprinijeti makroefektu i tako ćemo spasiti naš dom i našu planetu”, rekla je nova mis Zemlje.

nezavisne

Elon Musk vodi “Teslu” bez stola u svojoj kancelariji

Previous article

Opozicija sutra dolazi u Skupštinu, večeras odlučuju o taktici i ponašanju

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Magazin