Balkan

Izgradnja gasovoda kroz Srpsku ne smije da bude ispolitizovana

0
Izgradnja gasovoda kroz Srpsku korisna je za cijelu BiH i projekat ne smije da bude ispolitizovan – ovo je samo jedna od reakcija iz Republike Srpske na opstrukcije Šefika Džaferovića.

Srpski član, i predsjedavajući Predsjedništva BiH, Milorad Dodik rekao je, nakon potpisivanja ugovora sa ruskim Gazpromom o gasifikaciji Republike Srpske, da će u Sarajevu ubrzo razgovarati i o gasifikaciji čitave BiH, nadajući se da će političari iz Federacije shvatiti koliko je to važno.

“Vjerujem da u Sarajevu postoji spremnost za dobijanje kvalitetne strukture gasa i u tom pogledu mislim da bi svi imali korist od svega ovoga danas”, istakao je Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH.

Bošnjački političari su ipak i u ovaj projekat upleli politiku, i to je samo još jedan dokaz očigledne srbofobije u BiH, kaže Nenad Stevandić. To što bi izgradnja gasovoda i za Federaciju značila jeftiniji gas i privredni napredak, Džaferoviću, kaže Stevandić, nije bitno.

“Tu pokazuju jedno ozbiljnu političku patologiju, potpunu srbofobiju jer to što je gospodin Dodik govorio donosi korist i za BiH i za Republiku Srpsku, ali od tolike količine mržnje i nepoštivanja i ljubomore što je to Dodik dogovorio, Džaferović daje izjave koje su na granici kredibiliteta ozbiljnog čovjeka”, naglasio je Nenad Stevandić, šef Srpskog kluba u PD PS BiH.

Politička prepucavanja mogu da ugroze bitan strateški projekat, upozorava geopolitičar Zoran Meter. Krak gasovoda kroz Srpsku će kaže Meter, donijeti veliki geopolitički značaj BiH, naročito sada kada se bori za članstvo u EU.

“Ako prevladava na kraju taj neki zdrav razum, to je u biti dobar i perspektivan projekat, a ako se bude išlo dalje u sferu konfrontacije, teško da će do toga doći”, rekao je Meter.

atv

SMEH DO SUZA NA UŠĆU! Ovako izgleda LOV na divlju svinju – kombijem jurili NEUHVATLJIVO PRASENCE (VIDEO)

Previous article

Portugal osvojio Ligu nacija

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Balkan