MagazinSvijet poznatih

IZVUKAO SE Lazića policija privela zbog bahate vožnje bez dozvole, on iskeširao 200.000 dinara

0

Darko Lazić nikako da se nauči da mora da poštuje zakon! Naime, uprkos saobraćajnoj nesreći iz 2018. godine kada je, navodno, pod dejstvom alkohola i narkotika zaspao za volanom i umalo poginuo, pjevač nastavlja sa bahatim, nasilničkim ponašanjem u saobraćaju.

Prije nekoliko dana, policija je u blizini Lazićevog rodnog Brestača zaustavila vozilo „porše panamera“ kojim je poznati pjevač upravljao i nakon što je utvrdila da ne posjeduje dozvolu, kao i da ima zabranu upravljanja vozilom, privela ga dežurnom tužiocu na saslušanje.

Kao i ranije, Lazić se izvukao sa novčanom kaznom od 100.000 dinara (oko 1600 KM), a u izjavi folker se pravdao da je „morao da vozi bez dozvole“.

–Morao sam da vozim sina kod ljekara jer je imao visoku temperaturu! Drugog izbora nisam imao jer nije bilo nikoga da ga odveze umjesto mene – rekao je Lazić dodao da jedva čeka da sve ovo prođe, pa da opet polaže vožnju.

– Kaznu sam platio narednog dana i ovo se više neće ponavljati – rekao je on, piše Alo.

Krajem marta, policija je u Bogatiću kod Šapca zaustavila pjevača i utvrdila da se kretao bez obavezne propusnice za kretanje tokom policijskog časa. Na sve načine je pokušavao da izbjegne plaćanje kazne tvrdeći da je bez posla i bez novca. Policija ga je, međutim, ipak sprovela u sud, gdje mu je sudija za prekršaje izrekao kaznu od 150.000 dinara (oko 2500 KM).

Mnogima nije jasno kako Laziću polazi za rukom da za brojne saobraćajne prekršaje dobija samo novčane kazne, a Damir Okanović, advokat i direktor Komiteta za bezbjednost saobraćaja, ističe da zakon mora da bude jednak za sve i da pravosudni organi moraju da reaguju u slučaju folkera, koji je isto djelo ponovio više puta.

–Ako neko upravlja motornim vozilom a nema položen ispit ni za jednu kategoriju vozila, predviđena kazna je od 100.000 do 120.000 dinara (1600 do 2000 KM), ili zatvor od 15 do 60 dana. Zašto postupci, u ovom slučaju protiv Darka Lazića, nisu efikasno vođeni i zašto je izricana blaža kazna, jeste pitanje za postupajuće pravosudne organe! Zakon mora biti jednak za sve! – naglašava Damir Okanović.

aloMilioni Evropljana izlaze danas iz blokade: Preko četiri miliona Italijana vraća se na posao

Previous article

Prnjavor. Dvoje novozaraženih, pod nadzorom 155 osoba

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Magazin