MagazinSex i ljubav

Jeste li dobri u krevetu ili partner glumi?

0
Najbolji seks je onaj u kojem su jednako uključena i zadovoljena oba partnera. Seks ne možemo odglumiti, ali orgazam itekako možemo.

Znate li prepoznati lažni orgazam?

Seksualna savjetnica i terapeutkinja, Denise Knowles, tvrdi da postoje suptilni znakovi koji ukazuju na to naš partner glumi orgazam, ali isto tako možemo prepoznati da je u pitanju stvarno uživanje.

Obratite pažnju na neki od ovih znakova koji upućuju na lažni orgazam:

Pretjerano privlačenje tijela

Ako vas netko privlači svom tijelu, dajući do znanja da želi još, vjerojatno je riječ o pravom orgazmu. Međutim, ako to čini pretjerano, moguće da je posrijedi ipak lažni.

Uzdasi i ostali zvukovi

Imajte na umu da orgazam ne mora biti popraćen glasnim uzdasima koji više nalikuju na vrisak.

Orgazam možemo doživjeti i u tišini. Međutim ako su ti uzdasi kontrolisani i zvuče kao u pornografskim filmovima, slobodno se zapitajte je li riječ o glumi.

Koketiranje

Budimo realni! Niko se ne može koncentrirati na zavođenje dok doživljava orgazam!

Kontrolisane grimase

Kao i u primjeru iznad, grimase tokom lažnog orgazma je moguće oponašati, ali one će izgledati puno ljepše nego kada je u pitanju pravi orgazam. Vjerujte nam da se ne želite pogledati u ogledalo tokom orgazma.

Otvorene oči

Ok, postoje i oni koji mogu držati oči otvorene tokom orgazma, kao i oni koji ih drže otvorenima tokom kihanja. Međutim, takve situacije su zaista rijetke. Ako smo opušteni tijekom seksa, a pogotovo tokom orgazma, oči se prirodno sklapaju kako bismo izoštrili sva ostala čula i što više uživali.

Dakle, moguće je držati oči otvorene tokom doživljavanja orgazma, ali isto tako to može značiti da partner nije u potpunosti uživao ili ga je odglumio.

Grčenje mišića u tijelu

Tokom orgazma, određeni mišići tijela se grče, a posebno na području spolovila. Ženama se tokom orgazma grče mišići vagine i zdjelice, a kod muškaraca je orgazam popraćen i ejakulacijom sperme.

(centarzdravlja.hr)Novi sistem prepoznaje i mjeri stres kod vozača

Previous article

DOM ZDRAVLJA PRNJAVOR OBILJEŽAVA SVJETSKI DAN SRCA

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

More in Magazin