Automobilizam

Jurio 235 kilometara na sat: Bahati srpski državljanin zbog divljanja na putu završio u zatvoru

0
Protiv Srbina (19) i njegovog druga sa Kosmeta (21) podnijeta je optužnica zbog ugrožavanja bezbjednosti u saobraćaju.

Dvojica momaka se terete da su u kantonu Ciriha divljali na putevima i time ugrozili sebe i druge učesnike na drumu.

Oni su, kako prenose mediji, u aprilu ove godine, nešto iza ponoći uhvaćeni kako voze na autoputu “bmw” i “audi” brzinom od 235, odnosno 224 kilometara na čas. Njih dvojica su se trkali i bili retrovizor uz retrovizor u trenutku kada ih je “škljocnuo” radar na djelu puta na kojem je dozvoljena maksimalna brzina od 120 kilometara na sat.

Nije prvi put

Istragom je ustanovljeno da im ovo nije prvi prekršaj, već da su i ranije divljali na drumu i sve to snimali mobilnim telefonima, piše Telegraf.

Ugrožavanje bezbjednosti u saobraćaju nije jedino djelo koje im se stavlja na teret. Ustanovljeno je da je mladi Srbin više puta bez nadzora napuštao vozilom grad, iako mu to nije dozvoljeno. Takođe, utvrđeno je da je mobilnim telefonom snimao kako se trka sa drugim učesnicima u saobraćaju.

Tužilaštvo je tražilo tri godine zatvora za srpskog državljanina, sa mogućnošću uslovne slobode nakon 18 mjeseci, i mladić bi trebalo da plati kaznu u iznosu od 3.000 franaka.

Za njegovog dvije godine starijeg druga tužilac je tražio 30 mjeseci zatvora i novčanu kaznu u iznosu od 2.500 švajcarskih franaka. Takođe, predloženo je i da nakon odsluženja kazne obojica budu deportovana iz zemlje i da im bude zabranjen ulazak narednih pet godina.Naučnici: Mi ih tražimo, a oni nas već gledaju

Previous article

Anastasija progovorila o Cecinim dosadašnjim partnerima

Next article

You may also like