Automobilizam

Kako izgleda trenutno najprodavaniji električni automobil na svetu FOTO

0

Kineski proizvođač Wuling prodao je u prva dva meseca ove godine preko 56.000 primeraka ovog malog vozila na struju.

Model Hong Guang došao je u žižu javnosti nakon što je u januaru i februaru nadmašio po prodaji Teslin Model 3 i postao trenutno najprodavaniji električni auto na svetu.

Objektivnosti radi, reč je o vozilu koje je neuporedivo jeftinije i znatno manje od Teslinog automobila, a ni sadržajima ni funkcijama ne može da mu parira.

Foto: Wuling promo
Foto: Wuling promo

Hong Guang je nešto veći od Smarta ForTwo, ali ima mesta za četiri putnika, dok se zadnja klupa po potrebi može oboriti čime se dobija čak 740 litara korisnog prtljažnog prostora.

Partneri kompanije Wuling u proizvodnji ovog automobila su kineski SAIC Motor i američki General Motors, a vozilo se u Kini prodaje za svega 28.800 juana (oko 3.700 evra).

Foto: Wuling promo
Foto: Wuling promo

Proizvođač tvrdi da sa punom baterijom Hong Guang može da pređe do 170 km, dok je maksimalna brzina svega 100 km/h. U svakom slučaju, dovoljno za korišćenje u urbanim sredinama i vožnju na kraćim relacijama.

Hong Guang je lanisran u Kini prošlog leta i postao je u međuvremenu veoma popularan, o čemu svedoče rezultati prodaje u prva dva meseca ove godine.

Foto: Wuling promo
Foto: Wuling promo
Foto: Wuling promo
Foto: Wuling promo
b92


Pritvor osumnjičenima za napad na novinara Sadikovića

Previous article

Obustava nastave na visokoškolskim ustanovama

Next article

You may also like