BalkanNovosti

KO ĆE ODGOVARATI ZA SPALJIVANJE BESKUĆNIKA Tužilac čeka izveštaj socijalnih radnika o dečaku-piromanu

0

Više tužilaštvo u Novom Sadu čeka kompletan izveštaj novosadske policije o smrti Dragutin Todorčevića (64), kojeg je zapalio dečak S. J. (12), ali i izveštaj novosadskog Centra za socijalni rad.

Kako kažu, moguće je da je poslat, ali da “ga samo još nisu zaprimili”, dok direktorka Centra Dobrila Čačija kaže da je izveštaj poslat Tužilaštvu.

Osnovno tužilaštvo takođe iščekuje iste izveštaje svih nadležnih kako bi utvrdili da li je bilo propusta roditelja u ovom nesrećnom slučaju.

– Policija i Centar za socijalni rad uveliko preduzimaju određene radnje koje smo im naložili kako bi utvrdili da li je u konkretnom slučaju došlo do grubog zapuštanja maloletnog lica ili zapostavljanja deteta. Ukoliko se utvrdi da su sa strane roditelja postojale radnje koje su mogle da utiču na njihovo ponašanje, automatski se podnose krivične prijave i preduzimaju se određene radnje radi zaštite dece – objašnjavaju nam u Osnovnom tužilaštvu.

Ističu i da se nakon utvrđivanja stepena zanemarivanja roditelji ili staratelji mogu kazniti zatvorom od tri meseca do pet godina. Podsetimo, dečak ne podleže krivičnoj odgovornosti s obzirom na to da nema navršenih 14 godina.

Izvor: Blic

Riješena misterija smrti žene kod Ibarske magistrale

Previous article

Sudar u Banjaluci

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Balkan