Balkan

Ko je bio Darko Mijović, Crnogorac ubijen u Berlinu?

0

U jednom stanu u Berlinu jutros je ubijen državljanin Crne Gore Darko Mijović iz Podgorice, a osim njega, navodno je poginula još jedna osoba. Mediji prenose da su još dvije osobe teško ranjene.

Pucnjava se dogodila u stanu u kojem su boravili Mijović i druge dvije osobe, a prema tvrdnjama crnogorskih medija, ubijeni su bili pripadnici “škaljarskog klana”.

Mijović je 28. marta oslobođen optužbi za ubistvo Petrovčanina Nemanje Medina. On i Baranin Vladimir Ulama optuživani su da su 8. jula 2016. godine oteli, a potom ubili Medina.

Viši javni sud u Podgorici oslobodio je u martu optužene Ulamu i Mijovića, a porodica je, nakon izricanja presude, napustila sudnicu uz riječi “Je li vam ovo pravda, sram vas bilo”, pišu crnogorski mediji.

Ulama i Mijović su se, prema optužnici, teretili da su ubili Medina i sahranili ga na nepoznatom mjestu.

Optužnicom je bio obuhvaćen i Bogdan Milić, koji se sumnjičio za krivično djelo pomoć počiniocu poslije izvršenog krivičnog djela.

Tužilaštvo je tada tvrdilo da su oni ubistvo izveli na podmukao način jer je Medin odbio da učini nešto što su od njega tražili. Kako se sumnjalo, oni su 8. jula 2016. namamili Nemanju da dođe u Virpazar.

Ulama i Mijović su bili optuženi da su Medina povrijedili, zatim strpali u gepek njegovog bijelog reno megana, odvezli na nepoznato mjesto, ubili ga na za sada nepoznat način i sakrili njegovo tijelo.

Ulama i Mijović su se sve vrijeme branili šutnjom, nisu odgovarali na pitanja. Tijelo Nemanje Medina do danas nije pronađeno.

Ovo je, inače, prvi takav slučaj u Crnoj Gori, da se sudi za ubistvo čovjeka čije tijelo nije nađeno.

(Telegraf.rs)

Zbog napada na saudijske tankere cijena nafte u porastu

Previous article

Izlile se Una, Sana, Japra i Vojskova, vanredna situacija u Tesliću

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Balkan