BalkanNovosti

Ko je “pokrivao” LJimaja – suspendovana tužiteljka Euleksa

0

 

Dnevnik Koha ditore je objavio tekst o tome da je Bamieh obezbijedila dokaze da su dvojica visokih zvaničnika Euleksa primili mito da bi zatvorili najmanje tri velika kriminalna slučaja. Tim za borbu pritiv korupcije je, dok je prisluškivao učesnike u nekim kriminalnim radnjama, prisluškivao i glavnog tužioca Euleksa, Јaroslavu Novotnu i predsjednika skupštine sudija Euleksa, Frančeska Florija, koji su se sastajali sa različitim posrednicima u cilju zataškavanja teških kriminalnih djela. To je u izjavi za KTV potvrdila portparol Euleksa, Dragana Nikolić Solomon. Vjeruje se da su oni doprinijeli zatvaranju krivičnog postupka protiv poslanika Fatmira LJimaja, bivšeg generalnog sekretara Ministarstva zdravlja Iljira Toljaja i u slučaju eksplozije u lokalu Envera Sekirače, za šta su osumnjičeni pripadnici specijalne jedinice Policije Kosova iz regiona Uroševca.

Tužilac Maria Bamieh je, prema dnevniku, prikupila konkretne materijalne dokaze protiv dvojice visokih zvaničnika Euleksa ali i bivšeg zamjenika glavnog tužioca Specijalnog tužilaštva Kosova, DŽonatana Ratela koji je navodno ometao istragu protiv Novotne i Florija i pokrenuo postupak protiv Bamieh za parkiranje vozila ili dolazak njene ćerke u kancelariju.

Ratel je prema Kohi ometao najmanje još jednu istragu protiv deset osoba osumnjičenih za organizovani kriminal u koju su bili uključeni poznati biznismeni i političari.

Da bi se ponovo otvorile ove istrage bilo je neophodno da se interveniše direktno iz Brisela.

Portparolka Euleksa je izjavila da je Bamieh suspendovana tokom prošle nedjelje i da ova mjera nije izrečena zbog teksta koji je danas objavila Koha ditore.

Zagreb: Muškarac se zapalio na protestu veterana

Previous article

Srbija: Više preduzeća pronevjerilo oko 900 miliona evra

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Balkan