MagazinZanimljivosti

KOČNICE NE POSTOJE Opijati i golotinja svakodnevnica na najpoznatijoj plaži u Hrvatskoj(VIDEO)

0

Zrće već godinama ima status najzabavnije hrvatske plaže, a oni nešto konzervativniji često ga nazivaju i “hrvatskom Sodomom i Gomorom”. Kako bi se uvjerili u istinitost ovih tvrdnji, novinari hrvatskog portala Index proveli su noć u centru Novalje i na Zrću.

Novalja se tokom ljetne sezone pretvori u utočište mladih iz svih dijelova svijeta, što je vidljivo čim kročite u taj grad. Odbačene ampule gasa za smijanje na svakom koraku, polugoli turisti koji tumaraju gradom sa alkoholom u ruci, kao i muzika iz obližnjih apartmana, svakodnevica su u Novalji. Stvari postaju još luđe kad stignete na samu plažu Zrće, gdje se nalazi niz noćnih klubova.

– Šta je najluđe što ste uradili na Zrću? – pitali su grupu pijanih Britanaca.

– Šmrkao sam kokain sa prijateljeve zadnjice, kao iz topa nam je i bez imalo oklivanja rekao jedan od njih. Izgovorio je to i pred kamerom. Njemu kao ni mnogim drugima nije problem da govore o opijatima koje koriste. Izgubili smo prijatelja na pet sati i nismo imali pojma gdje je on, rekla su dvojica Iraca dok je pored njih stajao “izgubljeni” prijatelj.

– Ni sad ne znam gdje sam zapravo bio – kaže on kroz smijeh.

Pokazuju gole grudi i pričaju o opijatima bez zadrške

Dobro raspoloženi turisti, redom Britanci, rado staju pred kameru i nemaju problem sa stidljivošću.

– Slobodna sam, tražim dečka, može da bude i stariji – rekla je za jedna mlada Britanka u razgovoru, a zatim ispred kamere razgrnula kupaći kostim i pokazala gole grudi.

Mladi na Zrću i u Novalji otpuštaju sve kočnice. Ne obaziru se na pravila o odijevanju na koja ih upozoravaju table postavljene na nekoliko mjesta u gradu, golišavi ulaze u kafiće, restorane, radnje… Dok šetaju gradom ili plažom, konzumiraju gas za smijanje iz balona, a na štandovima koji prodaju taj gas, koji je u Velikoj Britaniji ilegalan ako se koristi u rekreativne svrhe, strpljivo stoje u redovima kako bi kupili kutiju od 24 ampule koja košta skoro 50 evra.

Otvoreno govore i o drogama koje koriste, a mnogi i ne pokušavaju da se sakriju dok ih konzumiraju. Miris marihuane osjeti se na svakom koraku.

– Provodimo se bolje nego ikad, ovo su mi najbolji dani života – euforično odgovaraju na pitanje kako im je na Zrću i svi redom kao iz topa odgovaraju da će se sigurno vratiti.

Mnogima od njih je putovanje na Zrće prvo putovanje van njihove zemlje, što dovoljno govori o popularnosti te plaže među mladim Britancima.

Na cijene se ne žale

Na cijene se ne žale, razumne su, kažu.

– Voljela bih jedino da su kokteli malo jeftiniji – rekla je jedna djevojka koja je na Zrće stigla sa prijateljicom.

Priznaju i da ih malo buni kurs, ali ni to im nije problem. Redovi ispred bankomata postavljenih na Zrću i u Novalji uvijek su veliki, a čini se da su toga itekako svjesni i ugostitelji.

– Konobari su tu divni, svi su jako ljubazni. Hrvati su jako simpatični – kaže jedna mlada Britanka na pitanje da li je imala neprijatnih iskustava tokom provoda na Zrću.

Iznajmljivači apartmana su, čini se, nešto manje zadovoljni klijentelom koja im u ovo doba puni apartmane, pa je tako jedna iznajmljivačica u nezvaničnom razgovoru priznala da često odbija porodice sa djecom koje žele da razervišu apartman kod nje ako su u ostalim apartmanima mladi turisti koji su došli zbog dobrog provoda.

– Kažem im da neće imati mira i da im ne mogu garantovati da će biti zadovoljni. Mi bismo voljeli da privučemo natrag porodični turizam, ali to je veoma teško u ovoj situaciji – kaže i dodaje da je odustala od smirivanja mladih turista kad zabavu sa Zrća prebace u apartman.

– Nema to smisla, kaže.

index

Rusija shvata razloge Irana, ali poziva Teheran na uzdržanost

Previous article

Olujno nevrijeme zahvatilo Srbac, Gradišku i Kozarsku Dubicu

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Magazin