MagazinZanimljivosti

Kompletno selo prodaju za sedam miliona dolara

0

Kada svijet postane prebučan, zar ne bi bilo lijepo početi ponovo? Ako možete sakupiti sedam miliona dolara sa sindikatom prijatelja koji se razumiju u biznis (i imati nekoliko miliona sačuvano za “crne dane”), izgradnja sopstvene utopije bi mogla postati stvarnost.

Rijetka prilika za kupovina potpunog, funkcionalnog sela se pojavila u Vastmanland okrugu u Švedskoj, 90 minuta sjeverno od Stokholma. Ovo selo je izgrađeno u 18. vijeku kao rezort za zdravlje, zove se Satra Bunn i pravi je primjer švedske arhitekture sela.

U njemu se nalaze crkva, škola i hotel, a ima i svoj lokalni izvor vode. Ovo je bio spa grad posljednjih 320 godina, a sadašnji vlasnici su ovo selo kupili tokom devedesetih.

Jonas Martinson, koji se bavi prodajom ovog mjesta, kaže da je grupa od 15 stanovnika bila grupa “srećnih amatera s nešto obrazovanja i iskustva, ali ne mnogo. Željeli su kupiti i sačuvati ovo mjesto kako ne bi bilo uništeno”.

Ova grupa ljudi se skoro 30 godina brinula s ljubavlju o selu veličine 62 ara i o više od 70 zgrada. Izradili su i program redovnih događaja i proslava, uključujući i anualni “Midsummer parti”, koji privlači oko 6.000 posjetilaca.

“Sada stanovnici stare i osjećaju se kao da je vrijeme da neko drugi preuzme posao”, rekao je Martinson.

Osim hotela, crkve i osnovne škole u kojoj se školuje oko 40 djece, selo ima i konferencijski centar, restoran, spa s bazenom, saunu i teretanu.

“Ovo je vrlo kompleksna struktura koja je izgrađena tokom godina”, objasnio je Martinson.

Ovo se gradi vijekovima i niko ne može izgraditi ovakvo selo za nekoliko godina. Osim 62 ara sela, ponuda uključuje i 84 ara šume, spremne za razvoj.

“Sadašnji vlasnici su uložili mnogo sati rada ovdje, ali ono što su uradili, sačuvali su mogućnost da se ovo selo digne na sljedeći nivo”, rekao je Martinson.

nezavisneBritanski grad zbog rasta broja oboljelih uvodi prvi lokalni karantin

Previous article

Ovo je zatvor u kojem će Romana Panić služiti kaznu!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

More in Magazin