Novosti

Konkurs za učeničke stipendije otvoren do kraja septembra

0BANJALUKA – Učenici srednjih škola do kraja ovog mjeseca mogu da konkurišu za jednu od tri vrste stipendija Grada Banjaluka, dok će konkurs za studente biti raspisan u drugoj polovini oktobra.

Iz Gradske uprave podsjećaju da će u okviru gradskog programa stipendija, ukupne vrijednosti oko 1,6 miliona KM, za školsku odnosno akademsku 2020/2021. godinu biti dodijeljene stipendije prema socijalnom statusu, za uspjeh u školi/fakultetu i za deficitarna zanimanja.

Za učenike srednjih škola, deficitarna zanimanja su zavarivač, zidar i armirač betonirac, tehničar modelar obuće, dizajner modni tehničar i pekar.

Kada je riječ o studentima, gradske stipendije dobiće studenti matematike i informatike, elektrotehnike (računarstvo i informatika), te budući profesori fizike.

Pojedinačni iznosi stipendija ostaju nepromijenjeni i iznose 80 KM za učenike i 130 KM za studente po osnovu socijalnog statusa i uspjeha u školi odnosno studiju.

Za deficitarna zanimanja utvrđeni su iznosi od 160 KM za učenike i 250 KM za studente.Uvažena žalba grada Banjaluka u "slučaju Šmitran"

Previous article

Spriječeno krijumčarenje šest migranata, dvije osobe uhapšene

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

More in Novosti