MagazinŽivot i stil

Kosu važno tetošiti čak i tokom noći

0

Evo nekoliko jednostavnih savjeta kao podsjetnik.

1. Isto kao i s licem, prije spavanja morate skinuti svu šminku. Tako ni u kosi ne smije biti gela, voska, pjene ni laka. Važno je da vam tokom noći kosa i tjeme budu čisti kako bi mogli disati. U slučaju da ste nešto imali u kosi, operite je blagim šamponom prije spavanja.

2. Pamučne jastučnice su dobre, ali svilena jastučnica još je bolja za kosu, jer manje oštećuje folikule kose noću dok se okrećete s glavom punom snova po jastuku. Svilena jastučnica ili svilena marama omotana oko kose noću su pravo rješenje i za divnu dlaku.

3. Zapetljana, zamršena kosa jedan je od glavnih razloga za njeno pucanje. Kosa u čvorovima je konstantno pod stresom pa lakše ispada. Počešljajte se prije odlaska u krevet. Ne preporučuje se vezati kosu u rep prije lijeganja u krevet jer tako možete slomiti vlasi. No, ukoliko vam kosa smeta i ne možete bez vezanja, onda radije koristite platnene gumice ili kosu zavežite maramom.

4. Tople dane iskoristite za pranje kose naveče. Otiđite na spavanje s vlažnom kosom i pustite je da se prirodno osuši do jutra – tako će kosa biti bujnija i mekša. Želite li savršenu ljetnu frizuru – prije spavanja labavo ispletite kosu u riblju kost ili drugu vrstu pletenice.

5. Prije spavanja nanesite na vrhove kose malu količinu hranjivog ulja. Možete kupiti posebno ulje za kosu, ali koristiti i neko obično zdravo ulje, kao što je maslinovo ili bademovo ulje.

Hranjivi paking

Pomiješajte jedno žumance, jednu kašiku limunovog soka i jednu kašiku sojinog brašna u jednoj šolji jogurta i nanesite na kosu. Isperite paking nakon dva sata.Dojenje smanjuje postporođajnu depresiju

Previous article

Bjanka Van Dam: „Ledeni izazov“ u porodičnom stilu!

Next article

You may also like

More in Magazin