Pozitivni PrnjavorPrnjavorVijesti

KREATIVNA PRNJAVORČANKA: Izrađuje rekvizite koji uljepšavaju najsrećnije trenutke

0

Prnjavorčanka Ljubica Božunović, inače po struci pedagog, već godinama izrađuje rekvizite za fotografisanje, natpise za proslave, rajfove, vjenčiće za krštenja, rođendane, djevojačke večeri, svadbe…, a uspješno je savladala i napredne tehnike šminkanja.

Kreativnim radom počela se baviti nakon završenih studija pedagogije, bez posla u struci tražila je načine da ispolji svoju kreativnost, kaže za naš portal Ljubica Božunović.

“Moj hobi je iz dana u dan počeo da raste i pretvorio se u posao koji svakodnevno obavljam, ponekad i više od devet časova dnevno. Iz hobija sve to preraslo je u malo ozbiljnije, što je zahtjevalo i promjenu mog pristupa”, rekla nam je Ljubica. Prema njenim riječima jedan dio tog posla odnosi se na izradu rekvizita za fotografisanje koje izrađuje isključivo ručno, pravljenje natipisa za proslave ili izradu šarenih rajfića i vjenčića za krštenja, rođendane, djevojačke večeri, svadbe itd. Ukratno, njene kreacije su utkane u najljepše trenutke jedne porodice ili djevojke i tako postaju uspomena na te događaje.

“Rekvizite izrađujem za djevojačke večeri, svadbe…onako malo zanimljivije, šaljivog karaktera što same proslave čini zabavnijima i drugačijima nego što smo navikli”, pojašnjava nam Ljubica.

Njena druga ljubav je šminkanje, kojim se bavi duže vremena, a ozbiljnije unazad podljednje tri godine, što takođe iz hobija prerasta u mali posao. “Klijenti nisu samo djevojke /žene/ iz Prnjavora, već i iz drugih gradova koje se uvijek iznova vraćaju”.

Ljubica u svom poslu koristi i društvene mreže, gdje kao administrator na dvije stranice, koje su povezane za njena dva posla, promoviše sebe i ono što radi. “Na hiljade ljudi prati ove stranice, što mi je pomoglo da ostvarim brojne kontakte i saradnju sa ljudima van Prnjavora” i kako nam je rekla, u oba posla polazi od ljubavi i ne bi ih razdvajala, jer je podjednako ispunjavaju i čine srećnim! Rezultat tog rada je nagrada koju ima kroz zadovoljne klijente i njihov osmjeh, što je najbolja pohvala za rad ove kreativne Prnjavorčanke.

Pa neka  je sa srećom!

prnjavorski.net

 

U Bogodolu kod Mostara vuk napao stado ovaca i pse

Previous article

Završena istraga o učešću vojnika na Danu RS, izvještaj tajan

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.