DruštvoNovosti

Kupio sedmogodišnjoj kćerki dva dijamanta za 77 miliona dolara

0
Par8326505

Tajkun iz Hong Konga, Džozef Lau, koji je prošle godine osuđen zbog korupcije, kupio je svojoj sedmogodišnjoj kćerki za 77 miliona dolara dva velika i rijetka obojena dijamanta na aukcijama u Ženevi, saopštila je njegova kancelarija.

Par8326505

Milijarder je dao najveću ponudu za dijamant “Plavi mjesec” od 12,03 karata koji je prodat za rekordnih 48,5 miliona dolara. Aukcijska kuća “Sotheby’s” je saopštila da je kupac brzo preimenovao dragocjeni kamen u “Plavi mjesec Džozefin”.

Lau je kupio i roze dijamant od 16,08 karata za 28,5 miliona dolara na aukciji u kući “Christie’s” dan ranije. “Christie’s” je saopštio da je kupac preimenovao taj dijamant u “Slatka Džozefin”.

Portparol Džozefa Laua potvrdila je da je milijarder kupio ta dva dijamanta koja su nazvana po njegovoj sedmogodišnjoj ćerki.

Dijamant “Plavi Mjesec” dobio je svoje prvo ime kako bi se ukazalo na njegovu rijetkost kao što je rijetka i pojava “plavog mjeseca”. Taj dragi kamen premašio je prethodni rekord po cijeni koju je držao rijedak roze dijamant “Graff Pink”, nazvan po trgovcu dijamantima Lorensu Grafu. Taj dijamant ima 24,78 karata i prodat je prije pet godina za 46,2 miliona dolara.

Lau koji posluje s nekretninama, prema Forbsovoj listi ima 9,9 milijardi dolara, ali i naviku da kupuje skupocijeno drago kamenje svojoj djeci.

Na aukciji koju je organizovao “Sotheby’s” u Ženevi 2009. godine kupio je za tada rekordnih 9,5 miliona dolara plavi dijamant “Zvijezdu Džozefin” od 7,03 karata. Svojoj 13-godišnjoj kćerki Zoe prošlog novembra je na aukciji u “Christie’s”-u kupio dva draga kamena – plavi dijamant od 9,75 karata za 33 miliona dolara, rubin od 10,1 karata i dijamantski broš za 8,4 miliona dolara.

Lau je prošle godine osuđen u Makau na pet godina zatvora za podmićivanje i pranje novca, ali je ostao na slobodi pošto ta teritorija nema sporazuma o izručenju s Hong Kongom, mada je u oba slučaja riječ o kineskim teritorijama.

N1U Njemačkoj predstavljena nova novčanica od 20 evra

Previous article

Galijašević tužio ministra, Mektić mu poručio da traži terapijsku pomoć

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Društvo