NovostiRS/BiH

Laktaši: Usvojen budžet od 15.7 miliona

0

Skupština opštine Laktaši usvojila je danas Budžet za narednu godinu od 15,7 miliona KM, kao i rebalans ovogodišnjeg budžeta.

laktasi

Načelnik opštine Miroslav Kodžoman rekao je da je usvojeni budžet veoma realan i da će se sa puno većom finansijskom disciplinom napraviti prioriteti za narednu godinu.

“Akcenat je stavljen na razvoj privrede na području naše opštine. Dosta smo radili na revitalizaciji Industrijske zone u Aleksandrovcu, a tokom 2015. godine potpisana su tri ugovora sa određenim investitorima i u toku naredne godine očekujemo znatan broj novih radnih mjesta”, rekao je Kodžoman.

On je dodao da je budžet u odnosu na ostvarenja za 2015. godinu manji za milion KM, jer nisu planirana jednokratna zaduženja, ali da su sredstva za socijalno ugrožene i sredstva za boračku populaciju ostala nepromijenjena, saopšteno je iz opštine Laktaši.

Predsjednik Skupštine opštine Laktaši Snježana Radetić rekla je da će u narednom periodu biti preispitane određene rashodovne stavke u vezi sa radom budžetskih korisnika.

“Sve javne ustanove koje se finansiraju iz budžeta opštine moraće vrlo obazrivo da se ophode prema tim sredstvima i moraju se ponašati u skladu sa preporukama koje nam je dalo Ministarstvo finansija, a ako sredstava bude više, lako ćemo naći način da ih pametno utrošimo”, naglasila je Radetićeva.

Na današnjoj sjednici razmatran je Program utroška sredstava od koncesionih naknada za 2016. godinu, kao i odluka o utvrđivanju Nacrta izmjene dijela “Regulacionog plana za prostor koridora magistralnog puta Banjaluka – Gradiška na području opštine Laktaši”.

U narednom periodu planirana je rekonstrukcija saobraćajnice i izgradnja kružnog toka na semaforu u centru grada.

Srna

PRNJAVOR: Novogodišnji mini sajam na Trgu /FOTO/

Previous article

Ljubavni broj: Devetke su seks mašine, a o šesticama svi maštaju

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Novosti