Automobilizam

Legendarna Vespa od sada i na struju? (FOTO)

0

Tačno godinu dana nakon što je Piaggio najavio lansiranje električne Vespe, italijanski proizvođač predstavio je na sajmu motocikala u Milanu produkcijsku verziju popularnog skutera sa pogonom na struju.

Vespa Elettrica, kako je zvaničan naziv ovog skutera, može da pređe oko 100 km sa punim baterijama.

Da bi se baterije ponovo napunile do maksimuma, potrebno je četiri sata punjenja na običnoj kućnoj utičnici.

Piaggio je bio iskren u svom saopštenju potencijalnim kupcima, najaviviši da je očekivani vijek trajanja baterija 10 godina.

Osim toga, kompanija je iznijela i podatak da će nakon 1 000 ciklusa punjenja kapacitet baterija iznostiti 80 odsto početnog kapaciteta, što znači da će i autonomija u vožnji poslije tog perioda biti smanjena na 80-ak km.

Što se tiče dizajna, proizvođač je ostao vjeran prepoznatljivom izgledu Vespe, a električna verzija razlikuje se od klasičnih po svjetlo plavim detaljima na spoljašnjosti.

01-vespa-elettrica-2017 (1)

Kupci će, inače, moći da biraju između sedam osnovnih boja spoljašnjosti, a na promotivnim fotografijama prikazana je Vespa u srebrnoj boji.

Sve bitne informacije za vožnju, dostupne su na 4,3 ičnom TFT displeju u boji koji se nalazi na centralnom dijelu upravljača.

Na raspolaganju je i Bluetooth konekcija koja omogućava povezivanje uređaja sa smartfonom.

Piaggio je najavio da će nakon modela Vespa Elettrica, ponuditi tržištu i varijantu Elettrica X sa produženom autonomijom u vožnji, zahvaljujući dodatnom malom benzinskom agregatu koji isključivo služi kao generator električne enrgije.

Vespa Elettrica X biće u stanju da sa punim baterijama i rezervoarom benzina pređe oko 200 km. Cijene za sada nisu poznate.

SLUČAJ NESTALE BEBE Ivan je 24 godine tražio brata blizanca koji na rođenju proglašen MRTVIM, i našao ga na KOSOVU

Previous article

PRNJAVOR: SDS POZIVA NAČELNIKA TOMAŠA DA POVUČE ODLUKU O ZADUŽENJU

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.