Novosti

Lider DF-a: Rezolucijom o Srebrenici pokrenuto antisrpsko kolo

0PODGORICA – Jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić izjavio je večeras da je rezolucijom o Srebrenici u Skupštini Crne Gore pokrenuto antisrpsko kolo.

Na akademiji u selu Velika povodom godišnjice zločina koji su počinili pripadnici divizije Princ Eugen i Skenderbeg 1944. godine kada su u jednom danu ubili više od 600 mještana djece, žena i starijih osoba, Mandić je optužio skupštinsku većinu da se umiješala i nanijela bol braći i stradalnicima zapadno od Drine, umjesto da se bave stradanjima u Velici i Pivi.

“Antisrpsko kolo je Rezolucijom o Srebrenici u Skupštini Crne Gore krenulo odavde. Da li je iko mogao danas zamisliti da će se to desiti”, istakao je Mandić.

Prema njegovim riječima, donošenjem takve rezolucije napravljen je veliki problem Srbima u Republici Srpskoj i Srbiji.

On je rekao da je na akademiji u Velici večeras bio i načelnik opštine Bratunac Srđan Rankić koji je došao u Podgoricu da preda zahtjev Skupštini Crne Gore da se “poništi nesrećna Rezolucija o Srebrenici i da se skine sramota sa obraza Crne Gore”.

Mandić je istakao da je Rankić došao da u ime živih Srba iz Podrinja traži pravdu za 3.267 ubijenih sunarodnika iz Srebrenice i Bratunca koji su zvjerski pobijeni 1992. i 1993. godine na tom području.Ukrali nakit vrijedan tri miliona evra u Parizu pa uhapšeni u autobusu za Beograd

Previous article

Delta soj stigao u Crnu Goru: "Situacija kompleksna i zahtijeva oprez"

Next article

You may also like

More in Novosti