Prnjavor - Najnovije vijestiTema danaVijesti

Loto groznica: Izgubljen dopis Lutrije RS završio u opštinskoj upravi Prnjavor? (FOTO)

0

Prnjavorska “loto groznica” i dalje trese opštinu Prnjavor i Republiku Srpsku.

Načelnik opštine Prnjavor je na svom Twitter i Facebook nalogu objavio fotografiju dokumenta koji bi trebao biti prijedlog za rješavanje problema oko isplate LOTO dobitka, koji je Lutrija Republike Srpske uputila Vladi RS, odnosno Ministarstvu finansija RS.

U objavi, Tomaš je poručio i da je ovaj dokument još jedan dokaz da je opština Prnjavor u pravu.

Dokument je potpisan od strane direktora preduzeća Lutrija RS Rajka Radovanovića, te ima pečat Lutrije RS.

Dokument na vrhu ima pečat protokola Ministarstva finansija Vlade RS, ali isti, kako se može vidjeti, nije protokolisan.

Ovim dokumentom, Lutrija RS, s ciljem da se otklone sve nejasnoće u vezi sa primjenom odgovarajućih propisa u vezi sa isplatom najvećih dobitaka, a da se pri tom uspješna dugogodišnja saradnja ne dovede u pitanje, predlaže rješenja za koja im je neophodna saglasnost i pomoć Vlade RS, odnosno resornog ministarstva.

Konkretno, Lutrija RS predlaže da se izmijeni Ugovor o poslovnoj saradnji izmedju Lutrije RS i Državne Lutrije Srbije tako što bi se u Ugovoru preciziralo da svaka ugovorna strana isplaćuje dobitke ostvarene na svojoj teritoriji, a najveće dobitke isplaćuje ona ugovorna strana na čijoj teritoriji dobitnik ima prebivalište.

Drugi prijedlog jeste da, ukoliko se sa Državnom Lutrijom Srbije ne bi mogao postići dogovor u pravcu navedene izmjene Ugovora, da se donese drugo rješenje koje bi uključivalo izmjenu Zakona o igrama na sreću.

Podsjećamo, trećina od dobitka, koji je iznosio tri miliona 300 hiljada maraka, uzrok je varnica između opštine i Lutrije Republike Srpske.

Lokalna zajednica, na čelu sa načelnikom Darkom Tomašem, traži da se toj lokalnoj zajednici na ime poreza za glavni dobitak i uplaćenog tiketa na njenom području, isplati trećina višemilionskog loto dobitka, odnosno gotovo 500.000 evra ili milion KM.

 

(TV K3)HUMANITARNA KATASTROFA NA POMOLU Migranti u Tuzli spavaju na kiši, pored njih teku potoci vode

Previous article

Njemačka pooštrva kontrolu na granicama

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.