NovostiRS/BiH

Lukač: Imamo saznanja i informacije da je pokušan pritisak na direktora Granične policije

0
Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske, Dragan Lukač, izjavio je za ATV da ima saznanja i informacije da je pokušan određen pritisak na direktora granične policije, Zorana Galića, od strane Zvizdića, Mektića i Šarovića.

“Pritisak je bio da se na osnovu nekog pravilnika koji je Mektić sam donio dovede federalna policija na granicu prema Republici Srbiji. To su bili ultimativni zahtjevi i veoma neprimjereni sa njihove strane” – dodaje Lukač.

Ističe da dugo poznaje gospodina Galića i da je siguran da takvim pritiscima neće podleći.

“Prema informacijama koje imamo, on je takva uvjeravanja i dao, da neće provoditi nikakve protivazkonite radnje. Mislim da je pitanje za Mektića i Šarovića, zašto rade na štetu Republike Srpske”, naveo je Lukač.

Dodaje i da MUP Republike Srpske neće tražiti da radi na zaštiti bilo koje Federalne ili Kantonalne granice, jer oni imaju svoju policiju koja je nadležna za te aktivnosti.

“Mi imamo potpisan sporazum sa Graničnom policijom BiH i više od godinu dana pripadnici MUP-a RS su prisutni u zajedničkim patrolama, zajedno sa graničnom policijom na kontroli istočne granice koja jeste dio Republike Srpske”, zaključuje ministar Lukač.

atvNavijači Dinama zgrozili Engleze nacističkim pozdravom

Previous article

Nelson: Iskoristićemo svaku priliku da se sastanemo sa Dodikom

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Novosti