NovostiRS/BiH

Maggi supa povučena s tržišta FBiH zbog svinjske masti

0

Federalna uprava za inspekcijske poslove (FUZIP) saopštilala je danas da je odmah po zaprimanju informacije o pojavi spornih proizvoda Maggi supa na tržištu u FBiH poduzela inspekcijske aktivnosti te je uvozniku za BiH “Nestle Adriatic BH” d.o.o. Sarajevo – izdala usmeni nalog za hitnu obustavu trgovine spornog proizvoda i njegovo povlačenje s tržišta.

maggi

Pojašnjavaju da je riječ je o Maggi goveđim supama s rezancima na kojim su naknadno zalijepljene deklaracije na kojima je naznačen sadržaj koji se razlikuje od sastava na originalnoj – prelijepljenoj deklaraciji.

Iz FUZIP-a su precizirali da u opisu sadržaja na nalijepljenoj deklaraciji nigdje nije navedeno da je jedan od sastojaka svinjska mast nego palmino ulje, za razliku od originalnog pakovanja gdje je na (prelijepljenoj) deklaraciji jasno istaknuto da je jedan od sastojaka svinjska mast, a i sam proizvođač je potvrdio da sporni proizvod zaista sadrži svinjsku mast.

Obzirom da se radi o prekršajima isticanja netačne deklaracije i obmanjivanju potrošača, osim poduzetih mjera tržišna inspekcija FUZIP-a izvršiće hitan inspekcijski nadzor, te će biti naložene mjere povlačenja spornih proizvoda s tržišta, uništenja spornih proizvoda, te mjere novčanog sankcionisanja. agencije-atv

Ukrala 70.000 KM pa se pokušala ubiti kiselinom

Previous article

Grčka nudi državljanstvo, ukoliko kupite neku nekretninu!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Novosti