ITMagazin

Mask: Uskoro testiranje superbrzog Starlink interneta

0

Elon Musk, osnivač i izvršni direktor kompanije Space X, objavio je detalje o tome kada na Zemlji može da se očekuje super-brzi satelitski internet koji će stići od Starlink “sazvežđa” satelita. Tom prilikom je moglo da se sazna da građani satelitski internet mogu da očekuju već u 2020. godini.

Tako je najavljeno da privatna beta testiranja počinju za oko tri meseca, dok bi sa javnim beta testiranjima trebalo da se počne tri meseca nakon toga. Već ranije je moglo da se čuje da bi Starlink do kraja 2020. trebalo da postane dostupan u Kanadi i Severnoj Americi, te da će u ostale delove sveta stići tokom 2021. godine.

Krajem prošle godine Musk je objavio tvit tvrdeći da je za tu radnju iskoristio Starlink satelitsku konekciju, a kompanija je od tada lansirala još šest serija od po 60 malih satelita koji kruže u nižoj Zemljinoj orbiti, i konstantno razmenjuju signale, te ih šalju na stanice na matičnoj planeti. Našli su se u nižoj orbiti od geostacionarnih satelita za komunikaciju, tako da ne bi trebalo da utiču na njihovo funkcionisanje.

b92Nikola tuži Teslu

Previous article

RASTE BROJ ZARAŽENIH U Srpskoj korona virus potvrđen kod još 15 OSOBA

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

More in IT