NovostiRS/BiH

Mektić: Ispod časti mi je razgovarati s takvim kao što je Salihović

0

Ministar bezbjednosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić odgovorio je na izjave suspendovanog glavnog tužioca Tužilaštva BiH Gorana Salihovića kazavši da je nečastan čovjek koji je u državno tužilaštvo uvukao kriminal i korupciju.

Mektić je u izjavi za Klix.ba kazao da je Salihović nečastan čovjek koji se samo greškom Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) našao na poziciji glavnog tužioca.

“Salihović je, nažalost i velikom greškom, bio na toj poziciji. Uradio je to što je uradio, a ja samo mogu kazati da je u Tužilaštvo BiH uvukao kriminal i korupciju. Trenutno se njim bavi Tužilaštvo BiH u smislu istrage i disciplinski tužilac VSTS-a u smislu utvrđivanja njegove disciplinske odgovorosti i u sklopu toga je suspendovan”, kazao je Mektić.

Državni ministar bezbjednosti smatra da s ljudima kao što je Salihović ne treba mnogo polemisati i razgovarati.

“S ljudima i profilima kao što je Salihović ne treba razgovarati. Nakon svega što je uradio i nakon ogromnog narušavanja pravosudnog sistema BiH, nemam namjeru polemisati s njim. Ispod časti mi je razgovarati s takvim ljudima”, kazao je Mektić i dodao kako ga Salihović ne može tužiti jer se protiv njega vodi istraga koja se, prema njegovim riječima, proširuje svaki dan.

Podsjećamo da je suspendovani glavni tužilac Tužilastva BiH Goran Salihović kazao je da će tužiti Mektića zbog klevete i jer je, kako je pojasnio, iznio laži na njegov račun.

“Moramo reagovati na izjave Dragana Mektića koji je bolestan. On iznosi laži, neistine i uvrede, bukvalno ruši ovaj sistem. Krenuo je od Tužilaštva BiH, želi biti ministar, policajac, a možda i predsjednik države. Jednostavno ne znam šta više hoće, a napadi su mu takvi da urušava cijeli sistem i najbolje mu je da se bavi svojim poslom. Tužiću ga za klevetu, a VSTS mora reagirati i stati u odbranu tužilaca i sudija od napada koji su neprimjereni”, kazao je Salihović.

Danas se pred prvostepenom disciplinskom komisijom VSTS-a održava ročište u postupku protiv Salihovića kojeg se tužbom tereti za nedostavljanje informacija disciplinskom tužiocu, omogućavanje obavljanja saslušanja neovlaštenim osobama, nedostavljanje informacija…

(Klix.ba)

Ruski naučnici tvrde: Pronašli smo lijek za rak!

Previous article

Potukli se profesori Univerziteta u Tuzli!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Novosti