MagazinSvijet poznatih

Mikiju Đuričiću preti 5 godina robije? Evo šta kaže advokat

0
Đuričić je u sredu, 12. juna, saslušan u Osnovnom javnom tužilaštvu u Rumi, nakon što je fizički nasrnuo na dve učesnice Zadruge

Mikiju Đuričiću preti kazna zbog nasilja nad Suzanom Perović i Nadeždom Biljić u rijalitiju.

Ovim povodom sada se oglasio advokat Vićentije Darijević, inače prijatelj i advokat Kristine Kockar, koji je objasnio da postoji osnovana sumnja da su u radnjama ovog lica ispunjena obelažja dva krivična dela Nasilničkog ponašanja iz člana 344 stav 2 Krivičnog zakonika Republike Srbije.

Miki djuricic vma

Miki, Foto: A. Nalbantjan

– Dakle, nasilničko ponašanje izvršeno i prema Suzani, kao i prema Nadeždi. Za ovo krivično delo preduzima se krivično gonjenje po službenoj dužnosti od strane nadležnog osnovnog javnog tužilaštva. Za krivično delo iz člana 344 stav 2 Krivičnog zakonika, propisana je kazna zatvora u rasponu od 6 meseci do 5 godina. Zakonik predviđa i eventualnu mogućnost da se za ovo krivično delo izrekne i blaža krivična sankcija od zatvorske kazne, poput uslovne osude. Da li će neko biti oglašen krivim za krivično delo, koja će eventualno vrsta i težina krivične sankcije biti izrečena, zavisi od odluke samog suda, odnosno od svih onih činjenica i okolnosti koje utiču na utvrđivanje eventualne krivice okrivljenog, kao i vrstu krivične sankcije, što se sve utvrđuje u krivičnom postupku – rekao je Vićentije za Srbiju Danas.

(Telegraf.rs)

 

Јukićeva najavila krivičnu prijavu protiv Muriza Memića

Previous article

Fotografija koja danima kruži internetom: Ova devojka je pobjedila vrućinu u Hrvatskoj (FOTO)

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Magazin