Novosti

Milanović s Dodikom: Hrvatska neće podržati jednostrane revizije Dejtona

0Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik sastao se sa predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem u Zagrebu.

Na sastanku Dodika i Milanovića se razgovaralo o situaciji u Bosni i Hercegovini i njenim evroatlantskim perspektivama, kao i o problemima u sprovođenju Dejtonskog sporazuma, te o položaju i pravima sva tri konstitutivna naroda, Hrvata, Srba i Bošnjaka, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Hrvatske.

“Interes je Republike Hrvatske stabilna i funkcionalna Bosna i Hercegovina, kao i osiguranje jednakih prava Hrvata u Bosni i Hercegovini, kao ravnopravnog i konstitutivnog naroda. Zbog toga Republika Hrvatska ne može ostati pasivna i neće podržati inicijative u smjeru jednostrane revizije Dejtonskog sporazuma koje bi ugrozile mir i stabilnost u Bosni i Hercegovini i jugoistočnoj Europi. Za ostvarenje stabilne i funkcionalne Bosne i Hercegovine važan je nastavak dijaloga predstavnika sva tri naroda u Bosni i Hercegovini, a čemu je Republika Hrvatska, kao prijateljska i susjedna zemlja, spremna dati svoj doprinos”, navodi se u saopšenju.

Nakon sastanka sa Milanovićem, Dodik je razgovarao sa predsjednikom Vlade Hrvatske Andrejem Plenkovićem.

Prethodno, Dodik je obišao Sabornu crkvu u Zagrebu i razgovarao sa mitropolitom zagrebačko-ljubljanskim Porfirijem.

On je takođe uručio donaciju Vlade Srpske u iznosu od 100.000 evra za obnovu Saborne crkve Preobraženja Gospodnjeg u Zagrebu koja je oštećena u zemljotresu. Opširnije o tome na OVOM LINKU.


Notice: Undefined index: HTTP_CF_IPCOUNTRY in /var/www/vhosts/prnjavorski.com/httpdocs/wp-content/themes/prnjavor/library/templates/single/single-footer.php on line 1


Odgođeno suđenje za ubistvo srpskih vojnika u Sarajevu

Previous article

Na Jahorini otvorena Olimpijska arena

Next article

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *