DruštvoNovosti

Mira Marković: Moj muž je bio nacionalni lider koji je donosio istorijske odluke

0

Slobodan Milošević je donosio istorijske odluke, nosio odgovornost za vrijeme u kome smo živjeli i za sutrašnji dan, objašnjava njegova supruga.

Sloba-Mira

Bivša prva dama SRJ i supruga Slobodana Miloševića, Mira Marković u intervjuu za “Večernje novosti” govori o tome kako je vidjela poziciju svog supruga devedesetih godina i svoju ulogu u tadašnjem političkom životu Srbije. Markovićeva, koja živi u Moskvi, smatra da Miloševićev uspon nije doprinio da ona izađe u “prvi plan”, jer kako kaže politikom je počela da se bavi još kao tinejdžerka.

“Razumije se da sam u u javnom životu bila prisutnija kada je Slobodan postao predsjednik države. Ali, moja javna aktivnost nije počela tada, niti je trajala koliko njegov mandat”, rekla je bivša predsjednica JUL-a u intervjuu za dnevni list “Večernje novosti”.

Kako kaže, Milošević svoju političku i državnu aktivnost nije doživljavao personalno.

“Bio je nacionalni lider i šef države u jedno gotovo biblijsko vrijeme, donosio je istorijske odluke, nosio odgovornost za vrijeme u kome smo živjeli i za sutrašnji dan. Iz takvog odnosa prema onome što je radio isključen je svaki interes za sebe samog, a pogotovo trivijalnost – do kada će me i koliko voljeti, i tako dalje”, priča Markovićeva.

Ona kaže da su o Miloševiću mnoge neistine i poluistine prošle u javnost, i objašnjava da je to bilo neizbježno, jer laž ponovljena hiljadu puta na kraju prestaje da bude laž.

“Slobodan je dugo bio protiv reagovanja na neistine i poluistine. Nekoliko puta u Hagu mi je rekao da je možda pogriješio. Ali ipak do kraja života je vjerovao da će ‘jednog dana sve doći na svoje mjesto’ i da će se ‘za laži shvatiti jednog dana da su laži'”, kaže ona.

Na pitanje šta je više boli, uvrede i vrijeđanje bivše opozicije ili izdaja i kukavičluk bivših prijatelja, Markovićeva kaže:

“Uvrede i vrijeđanje me ne bole ni najmanje, ja sam znala od početka, a to je prije nekoliko godina u svojoj knjizi potvrdio i američki ambasador Montgomeri, da je opoziciju u Srbiji finansirala administracija SAD da destabilizuje vlast u Srbiji, u šta spada i njena kompromitacija, čiji su glavni instrumenti ‘uvrede i vrijeđanje’. Oni su radili posao za koji su bili plaćeni i na drugi način bili motivisani.”

Markovićeva kaže da nije imala emotivan odnos prema aktivnosti opozicije, i da je doživljavala nacionalno i istorijski.

Telegraf.rsProtest seljaka na Manjači zbog nestašice vode

Previous article

Čudesna krema uklanja bore za manje od minute! (VIDEO)

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Društvo