Zanimljivosti

MISTERIOZNO DRVO U BEOGRADU: Iz groba ruskog vojnika izrastao orah, šokiralo je mnoge kako!

0

Sovjetski vojnici s Kavkaza imali su običaj da sa sobom u džepovima nose orahe pred put ili odlazak u rat zbog njihove velike energetske vrijednosti.

drvo

Dvorište na Avalskom putu, iza pekare Klasnić 08, već 70 godina čuva jednu tajnu o životima žrtvovanim za slobodu. Misteriozno drvo – kavkaski orah, živi je spomenik sovjetskim vojnicima palim u borbi za oslobođenje Beograda, oktobra 1944 godine. Sovjetski vojnici s Kavkaza imali su običaj da sa sobom u džepovima nose orahe pred put ili odlazak u rat zbog njihove velike energetske vrijednosti. Orah je dospio u zemlju zajedno s mrtvim “crvenoarmejcem”, jer se u neposrednoj blizini nalazila poljska bolnica Crvene armije. Priču o kavkaskom orahu podijelio je sa nama Branimir Gajić, član Opštinskog vijeća GO Savski venac.

– Orah koji je iznikao iz groba mrtvog sovjetskog vojnika raste u veoma zapuštenom dvorištu na Avali. Pritom, to je jedino botanički dokazano stablo kavkaskog oraha u Srbiji. Vlasnici dvorišta su upoznati s neobičnom historijom drveta, ali nisu ništa uradili da urede grob vojnika – kaže Branimir Gajić.

drvo2_1

Savez za promjene RS potvrdio: Bez sumnje bićemo dio vlasti u BiH

Previous article

GATARIĆ – Drago Kalabić odlazi u prošlost, očekujem Darka Tomaša

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.