Novosti

Mitropolit Porfirije: Dodikova posjeta pokazuje jedinstvo

0ZAGREB – Mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije izjavio je danas u Zagrebu da posjeta srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika pokazuje jedinstvo srpskog naroda.

Srpski član Predsjedništva BiH počeo je zvaničnu posjetu Zagrebu sastakom sa mitropolitom Porfirijem kome je uručio donaciju Vlade Republike Srpske od 100.000 evra za obnovu Saborne crkve Preobraženja Gospodnjeg u Zagrebu, koja je stradala u zemljotresu.

“Zemljotres koji je ranije pogodio područje Zagreba oštetio je našu crkvu i pomoći ćemo im ovom donacijom da se saniraju nastale štete. Naša crkva ovdje djeluje da vrati život, veoma je važna za održavanje našeg identiteta u Hrvatskoj”, rekao je Dodik za RTRS.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik je sa mitropolitom zagrebačko-ljubljanskim Porfirijem posjetio i učenike Pravoslavne gimnazije Kantakuzine Katarine Branković.


Notice: Undefined index: HTTP_CF_IPCOUNTRY in /var/www/vhosts/prnjavorski.com/httpdocs/wp-content/themes/prnjavor/library/templates/single/single-footer.php on line 1


BORS: Pružiti pravnu i svaku drugu pomoć uhapšenim Srbima

Previous article

SIPA hapsila zbog izborne prevare, zaplijenjeni telefoni i drugi uređaji

Next article

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *