NovostiRS/BiH

Mitrović: Inicijativa HDZ-a uvreda srpskih žrtava rata

0

Predsjednik Republičke organizacije porodioca zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Nedeljko Mitrović smatra da treba preduzeti mjere da obilježavanje 24 godine od “oslobođenja Bosanskog Grahova, Glamoča i Drvara”, na inicijativu HDZ-a BiH, bude spriječeno, jer je to uvreda srpskih žrtava.

“Apsurdno je da Hrvati mogu i da razmišljaju o bilo kakvim `oslobađanjima ` na vjekovnim srpskim ognjištima, a poznato je da su i za vrijeme Drugog svjetskog rata činili zločine nad Srbima na tom području”, rekao je Mitrović Srni.

Mitrović je istakao da je to neprihvaljivo i da ne vidi razlog da Hrvati slave i obilježavaju bilo kakve “pobjede” na tom prostoru, čiji motiv jedino može biti nastavak etničkog čišćenja i ono malo Srba koji su se tamo vratili.

“Mislim da osim verbalne osude takvih događaja treba preduzeti mjere da se takva obilježavanja spriječe ili da se u isto vrijeme održavaju kontramitinzi Srba”, zaključio je Mitrović.

Livanjski mediji objavili su da je na 10. Izbornoj skupštini Kantonalnog odbora HDZ-a BiH Livno usvojena inicijativa o obilježavanju 24 godine od “oslobođenja Bosanskog Grahova, Glamoča i Drvara”, uz prijedlog da to bude uz vojne počasti i u prisustvu visokih zvaničnika 28. jula u Bosanskom Grahovu, 29. jula u Glamoču i 13. septembra u Drvaru, gdje bi trebalo da bude centralni skup.

srna

Sve više muškaraca uzima ženino prezime

Previous article

BOJA KOSE nije samo deo našeg imidža, ona otkriva razne zanimljivosti o našem karakteru!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Novosti