DruštvoNovosti

Mladoženja pobjegao sa vjenčanja u Sanskom Mostu

0

Prema pričama svjedoka ovog događaja, tok vjenčanja bio je uobičajen sve do pomenutog trenutka kada je mladoženja, na zaprepaštenje prisutnih, jednostavno pobjegao iz sale za vjenčanje.

“Nastala je opća pometnja i komešanje. Mlada je ostala uplakana, a za mladoženjom je potrčao njegov otac, psujući ga i pokušavajući da ga vrati pred matičara”, priča jedan od svatova.

Nakon ovog neobičnog slučaja svadba se jednostavno rasula i ovo je prvi slučaj ovakve vrste zabilježen u Sanskom Mostu tokom proteklih nekoliko decenija.

Kako saznajemo, mladoženju su na silu pokušali oženiti djevojkom koju nije volio, a na tome su insistirali njegovi roditelji.

“On je već dugo godina u vezi s drugom djevojkom, a otac i majka su ga stalno nagovarali da pronađe i oženi neku iz inostranstva zbog ‘papira’, kako bi kasnije mogao otići iz Bosne i Hercegovine”, kaže jedan od bliskih prijatelja mladoženje bjegunca.

Prema njegovoj priči, on je nevoljko pristao da mu roditelji pronađu takvu djevojku, koja inače boravi u Švedskoj, ali se u posljednji čas predomislio i odustao od nametnutog scenarija.

Inače, Sanski Most je, u odnosu na broj stanovnika, jedan od gradova rekordera u BiH po broju obavljenih vjenčanja i sklopljenih brakova tokom ljetnog perioda.

Prema riječima matičara Besima Delića, samo tokom jula i augusta ove godine zakazano je preko 150 vjenčanja. “U najvećem broju slučajeva riječ je o mladim ljudima iz inostranstva koji nakon sklapanja braka odlaze van granica zemlje”, istakao je Delić.

 

(Nezavisne novine)

Autopsija pokazala:najmanje šest puta pucano u tinejdžera

Previous article

Polugodišnja dobit 10,3 miliona KM

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Društvo