SportTenis

MOK POTVRDIO Peng je dobro, traži samo malo privatnosti

0
epa08146060 Peng Shuai of China reacts during her women's singles first round match against Nao Hibino of Japan at the Australian Open Grand Slam tennis tournament in Melbourne, Australia, 21 January 2020. EPA-EFE/FRANCIS MALASIG

Kineska teniserka Šuai Peng, za koju se strahovalo da je nestala, obavila je razgovor sa predsjednikom Međunarodnog olimpijskog komiteta i potvrdila je da se osjeća dobro i bezbjedno te da želi samo malo privatnosti.

Šuai je preko video poziva rekla da je bezbjedna i da se dobro osjeća, saopštio je Međunarodni olimpijski komitet. MOK je objavio i fotografiju video poziva na kojoj se vidi nasmijana teniserka.

-Ona je bila dobro, što je bila naša glavna briga“, navodi se u saopštenju, koje je smirilo mnoge ljubitelje tenisa.

Inače, 35-godišnja Peng nije viđena u javnosti skoro tri nedjelje, i to nakon što je iznijela optužbe za seksualni napad protiv visokog kineskog komunističkog funkcionera. Teške optužbe stigle su na adresu penzionisanog komunističkog zvaničnika, a  Pengova je svoje optužbe iznijela na mreži „Veibo“. Objava je u međuvremenu obrisana, a sama pretraga priče o teniserki ograničena.

 

Žang ima 75 godina, bio je zamjenik predsjednika Vlade od 2013. do 2018. godine, kao blizak saradnik sadašnjeg predsednika Kine Sija Đinpinga.

Teniserka je navela da ju je Žang seksualno prvi put napao kada je ona došla u njegov dom da igra tenis, poslije čega se nije pojavljivala u javnosti. Njene fotografije i snimke su objavljivali kineski mediji sa porukama „da je sve u redu“, u šta je malo ko povjerovao dok se sama teniserka nije oglasila.

srpskainfo.comŠest sedmica se borila za život: U Beogradu PREMINULA BEBA od posljedica virusa korona

Previous article

Njemački novinar pomogao migrantima da ilegalno iz BiH pređu u Hrvatsku

Next article

You may also like

More in Sport