MagazinZdravlje

“MORAM DA TI KAŽEM OVO” Sonja je objavila posljednju poruku koju je dobila od muža prije nego što je stavljen na respirator (FOTO)

0

Sonja Kipuros iz Teksasa postala je udovica. Njen suprug, Bili Loredo (45), primljen je u bolnicu u Teksasu zbog teških simptoma koje je izazvala infekcija korona virusom.

Borio se dvije i po nedjelje i nažalost preminuo.

Bili, koji je i sam bio ljekar, morao je da bude stavljen na respirator. Tog trenutka shvatio je koliko je situacija ozbiljna. Prije nego što je stavljen na respirator, napisao je Sonji mejl kako bi se, u slučaju najgoreg, oprostio sa njom.

 

– Želim da znaš da se svakog dana borim da preživim. Radim to samo da bih te ponovo vidio. Ti si najvažnija osoba u mom životu i nedostaješ mi svakog dana. Znam da nisam uvijek savršen, ali uvijek se trudim i dajem sve od sebe. Za mene ti si uvijek savršena, čak i kada ti kažem da nisi i kada se naljutim na tebe. U tim situacijama, u 99 odsto slučajeva ja nisam u pravu a ti jesi i svjestan sam toga. Ako se izvučem, obećavam ti da ću biti bolji muškarac i bolji muž. Ti zaslužuješ najbolje i ako dobijem drugu priliku, pobrinuću se da to i dobiješ. Ako se ne izvučem, želim da znaš da sam sa tobom imao divan život i da ga ne bih mijenjao za svo blago ovo svijeta. Takođe, želim da budeš srećna i nastaviš da živiš bez mene bez ikakvih kajanja. Imali smo naše vrijeme i bilo je divno. Volim te i mnogo mi nedostaješ. Nastaviću da se borim. Volim te – tako glasi mejl koji joj je poslao prije nego što je stavljen na respirator.

Sonja za medije kaže da je Bili razvio blage simptome 16. novembra, ali da su bili uvjereni da neće biti komplikacija.

– Imao je temperaturu noću, ali ne cjelodnevnu. Nekih nedjelju dana čak je djelovalo i da se oporavlja, a onda se stanje naglo pogoršalo – kaže Sonja medijima.

Deset dana nakon pojave simptoma, Bili je odjednom jedva disao i Sonja ga je brzo odvela u bolnicu.

– Borio se lavovski i davao sve od sebe da ne dođe do respiratora. Govorila sam mu da će sve biti dobro, da će se izvući i vjerovala sam u to. Tužna sam što je u tim posljednjim trenucima bio sam, što nisam mogla da budem kraj njega i držim ga za ruku. Bili nije imao nikakve hronične bolesti a opet mu je virus potpuno razorio tijelo. Umro je 13. decembra, nešto manje od mjesec dana otkad se zarazio. Teško mi je palo to njegovo pismo, ali on je uvijek vodio računa o svima, pa i meni, pa i nije iznenađujuće što mi je poslao taj mejl jer je uvijek pokušavao da misli unaprijed o svemu. Pismo sam podijelila sa ljudima jer želim da svi shvate koliko je virus opasan – kaže neutješna Sonja, prenosi Žena Blic.

zenablicMještani Blažuja spremaju protest

Previous article

UKC: Dodik stabilno i pod nadzorom konzilijuma

Next article

You may also like

More in Magazin