MagazinSvaštara

Multimilioner dugo uživao u luksuzu, a onda rešio da ode na pusto ostrvo i živi samo sa svojim psom već 20 godina (VIDEO)

0
Nakon “crnog utorka” 1987. godine, izgubio je novac na berzi. Tada se našao pred dilemom – da li da obnovi svoje bogatstvo ili da napusti društvo?

Bivši multimilioner je svoje luksuzno imanje zamenio pustim ostrvom, koji je njegova oaza već punih 20 godina, prenosi Dejli Mejl.

Dejvid Glazen se preselio na malo ostrvo na severoistočnoj obali Australije još 1997. godine.

Odlučio je promeni svoj život iz korena nakon što je u Sidneju izgubio 6.2 miliona evra na padu berze 1987. godine.

Voli kada posetioci dođu na njegovo ostvo “Restauracije”, čak mu je glumac Rasel Krou bio na večeri.

Kaže da čak i posle dve decenije, da su izolacija i usamljenost njegove najveće prepreke. U ovoj oazi jedino društvo mu je njegov pas, mešanac Poli.

Ako stvari krenu naopako, vaš život je u riziku i vi ste svesni toga. Divljina ume da bude surova i to je težak svet. Stvari uvek idu naopako i vi morate time sa se pozabavite – rekao je on.

On je bio predsednik profitne kompanije koja je tragala za zlatom u Papua Novoj Gvineji. Na vrhuncu svoje karijere je imao čak 25.5 miliona evra, koje je uložio u nekretnine u Sidniju.

Nakon “crnog utorka” 1987. godine, izgubio je novac na berzi. Tada se našao pred dilemom – da li da obnovi svoje bogatstvo ili da napusti društvo.

Sada živi od kokosa i rakova, a solarna energija mu omogućava da se priključi na internet. Koristi sajtove za traženje partnera kako bi sebi našao devojku.

– Ovde je tako usamljeno. Moja jedina nada je da se sirena pojavi na plaži. Nema ovde mnogo ljudi sa kojima mogu da komuniciram. To je mi verovatno najteže pada – rekao je on.

I pored svega toga, Dejvid kaže da su zmije, paukovi i krokodili mnogo bolja varijanta nego teroristički napada kojima se svet okružen.

Više fotografija pogledajte OVDE.

(Telegraf.rs)

Izvještaj protiv radnica bijeljinske bolnice: Zaboravile gazu u stomaku porodilje

Previous article

PRNJAVORSKE ULICE U ZNAKU MUZIKE /FOTO/

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Magazin