MagazinZanimljivosti

Muškarac zalutao u tržnom centru i nije mogao da izađe, umirao polako 7 dana

0
Požarno stepenište u jednom od najposjećenijih tržnih centara u Australiji pretvorilo se u betonsku grobnicu sedamdesetogodišnjeg čovjeka, koji je tu slučajno zalutao i više nije mogao da izađe.

Očajna porodica vidjela je snimak na kome se vidi kako je Bernard Gor, zvani Buč, šestog januara 2017. izašao na požarno stepenište u sidnejskom tržnom centru Vestfild Bondaj džankšn, gdje je nađen mrtav tri nedjelje kasnije.

Njegova kćerka Melinda zaplakala je kada je na snimku, prikazanom u okviru istrage o smrti, vidjela poslednje trenutke očevog života, a pomoćnik istražnog sudije u Novom Južnom Velsu Ana Mičelmor izjavila je da nema drugih snimaka koji bi otkrili šta se dešavalo poslije toga.

The Independent

@Independent

Man dies after getting trapped in shopping centre stairwell for three weeks https://www.independent.co.uk/news/world/australasia/man-dies-shopping-centre-australia-stairwell-sydney-westfield-bernard-gore-a9185491.html?utm_medium=Social&utm_source=Twitter#Echobox=1572956735 

Man dies after getting trapped in shopping centre stairwell for thre…

A 71-year-old man died after becoming trapped in a shopping centre stairwell for three weeks, an inquest has heard. Bernard Gore could not find his way out of the maze of steps and corridors when he

independent.co.uk

Forenzička analiza pokazala je da je umro najmanje nedjelju-dvije dana prije nego što je njegovo tijelo nađeno, što znači da je više od nedjelju dana polako umirao.

Gor, koga su prijatelji zvali Buč, živi u Tasmaniji, a prije nestanka je zajedno sa kćerkom proveo nekoliko nedjelja u Sidneju.

Na snimku koji je zabilježila nadzorna kamera vidi se da je oko 12.50 ušao kroz vrata koja vode na požarno stepenište. Vrata ne mogu da se otvore iznutra i mada u prizemlju postoji izlaz kroz hodnik, Gor ga nije našao, što nije neobično, s obzirom na to da unutar tržnog-centra postoji lavirint požarnih stepenica dug oko 14 kilometara.

The Australian

@australian

Lost and trapped trying to find his wife of more than 50 years, Bernard Gore died waiting for help in the stairwell of a Westfield shopping centre. https://bit.ly/2Nb6Vq0 

One search for man dead in stairwell

NSW police conducted just one physical search of the Westfield Bondi Junction shopping centre, where a Tasmanian retiree, Bernard Gore, was found dead in a stairwell, three weeks after going missing…

theaustralian.com.au

Kada su ga najzad našli, Bernard Gor je ležao u “polu-klečećem položaju”.

“jVerovatno je sjedio na stolici koja je nađena pored njegovog tijela da bi se u određenom trenutku prevrnuo napred”, izjavila je Mičelmor.

Porodica je nedjeljama tražila Gora, a zvaničnici tržnog centra suočili su se s pitanjima kako je moguće da ga tako dugo nisu našli, i to u trenutku kad su temperature bile iznad četrdesetog podeljka Celzijusove skale. Snimci iz tržnog centra, do kojih je došla policija, pokazuju da vrata u podnožju stepeništa nijednom nisu otvorena tokom tri nedjelje, koliko su ga tražili.

Gor je uzimao lijekove protiv hipertenzije i blage zaboravnosti u trenutku smrti i već je jednom nestao u Hobartu, u Tasmaniji, ali je nekoliko puta uspješno stizao do tržnog centra u Sidneju i imao je jasno utvrđen dnevni raspored.

Nine News Sydney

@9NewsSyd

A coronial inquiry has began today to determine how 71-year-old Bernard Gore could be left trapped inside a Westfield stairwell for three weeks, as his devastated family wept through the CCTV of the moment he wandered into the fire escape. @AirlieWalsh

Уграђени видео

Mark Gor, sin Bernarda Gora, kaže da tvrdnje njegovog berberina da je bio “smušen” nisu tačne, da njegov otac nije bio “slabašan”, nego “jak i izdržljiv muškarac”.

“Istraga, koja treba da pokaže kako je došlo do ovog tragičnog događaja, nastaviće se u saradnji sa policijom”, saopštila je matična kuća tržnog centra Scentre Group, izražavajući najdublje saučešće porodici tragično nastradalog.

kurirRusija spremila raketni sistem za Srbiju, uskoro isporuka

Previous article

Da li je moguće utvrditi tačnu kilometražu polovnjaka?

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Magazin