BalkanNovostiTema dana

Na Kosovu lomili spomenike na pravoslavnom groblju, vršili nuždu

0

Nepoznate osobe su u noći između petka i subote polomili, porušili i uništili više od 20 nadgrobnih spomenika na pravoslavnom groblju u Lipljanu.

U noći između petka i subote, nepoznati vandali polomili su, porušili i uništili više od dvadeset nadgrobnih spomenika na pravoslavnom groblju u Lipljanu.

“Kada smo  kao i svake subote izašli na groblje, imali smo šta da vidimo. Preko dvadeset spomenika je porušeno. Pozvali smo policiju, to smo jedino mogli, i evo i sami možete da vidite šta je ovde urađeno. Dešavalo se i ranije, rušili su spomenike koji su bliže putu. Ovog puta su ušli dublje u groblje, da se valjda ne vidi, ne primeti, i porušili su preko dvadeset spomen ploča, a na jednoj ploči su izvršili i nuždu”, rekao je RTV Gračanica Jovica Mirić, predsjednik srpske zajednice u Lipljanu.

Preostali Srbi u Lipljanu ovo zlodjelo na njihovim upokojenim rođacima, prijateljima, sugrađanima tumače kao direktnu poruku da nisu poželjni u ovom gradu.

“Sa velikim bolom i tugom su naši meštani dobili prvu informaciju da su uništena dva nadgrobna spomenika. Međutim, kada smo došli na lice mesta, videli smo da je više od dvadeset spomenika srušeno, polomljeno, uništeno. Šta mi preostali Srbi još možemo da očekujemo, ako im i naši mrtvi smetaju. Ovo je poruka da ne žele suživot sa nama, da nema budućnosti ovde za nas”, istakao je Zoran Radić, predstavnik Srba u opštini Lipljan.

Uviđaj je izvršila KPS-  policijske stanice u Lipljanu.

(rtg.rs)

Da je ne prepoznate! Nataša Bekvalac objavila novu pjesmu i spot, potpuno drugačije od svih do sada! (VIDEO)

Previous article

TROJICA GA IZVLAČILA Upecao soma od 84 kilograma

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Balkan