NovostiSvijet

Najveća Putinova tajna: Porodični život – strogo poverljivo!

0

Predsednik Rusije Vladimir Putin veoma dobro krije svoj tajni život! Gotovo se ništa ne zna o njegovoj porodici iako ga zna pola sveta, najmanje! Ne postoje službene fotografije njegovih odraslih ćerki: 29-godišnje Marije, Maše, i 28-godišnje Ekaterine, poznatije i kao Katja. Devojke su pohađale studije u Rusiji pod lažnim imenima, a čak ni njihove studentske kolege nisu bile sveesne njihovog pravog identiteta, piše Njuzvik!

Putin živi život neprestano okružen novinarima. Doduše, reč je o krugu njemu odanih i pouzdanih izveštača iz Kremlja koji u stopu prate njegove dnevne aktivnosti. Pa ipak, Putin je uspeo da zadrži privatnost i život svoje porodice daleko od očiju javnosti fanatičnošću karakterističnom za jednog bivšeg KGB operativca.

Čak ni nakon pada malezijskog aviona na letu MH17, kada je jedan holandski tabloid tvrdio da Maša živi u tamošnjem gradu Hilversumu s dečkom, i kada su brojni novinari pohrlili ispred njihovog navodnog mesta stanovanja, niko nije uspeo da ih pronađe. Takođe, niko nije uspeo da nađe niti nekoga ko ih poznaje! Piter Broertjes, gradonačelnik Hilversuma, pozvao je na Mašinu deportaciju (kasnije je povukao tu izjavu), zajedno s lokalnim Ukrajincima koji su kampovali ispred luksuzne zgrade gde je navodno živela Maša! Međutim, par je već odavno otišao, ukoliko je uopšte tamo i stanovao.

Urednik objavio da se ženi sa Kabajevom, smenjen za nekoliko sati

Tajnost kojom je okružen Putin striktno se sprovodi u Kremlju. Novinarima koji naruše privatnost prve ruske porodice ne piše se dobro. Kada je 2008. moskovski dopisnik objavio da Putin namerava da se oženi gimnastičarkom Alinom Kabajevom, urednik je bio prisiljen da podnese ostavku u narednih nekoliko sati. Prema navodima otpuštenog urednika Grigorija Nekoroševa, Jevgenij Lebedev, milijarder koji, između ostalog, stoji i iza Evening Standarda i Independenta, obećao je da stane iza svojih novinara. Sve dok nije primio poziv od nekog člana predsednikove administracije. Lebedev je shvatio poruku, a za moskovskog dopisnika više niko nije čuo!

Upitan da komentariše svoju vezu s Kabajevom na novinarskoj konferenciji u Sardiniji, Putin je vrlo jasno svima dao do znanja kako su pitanja o njegovom privatnom životu zabranjena. ‘Neke granice moraju postojati. Oduvek sam prezirao ljude koji guraju nos u tuđe živote’, rekao je Putin. Zatim se tadašnji italijanski premijer Silvio Berluskoni, koji je stajao pored Putina, u svom stilu našalio na način da je ‘upucao’ prstima ruskog novinara koji je postavio to pitanje.

Vrlo osetljiv prema ćerkama

Poruka nije mogla biti jasnija. ‘Putin je veoma zatvorena osoba’, rekao je jedan bivši dopisnik iz Kremlja, koji sada radi za državnu agenciju i koji je tražio da ostane anoniman. ‘Konstantno smo tračarili s njegovim pomoćnicima, ali o porodici nije bilo govora. Bilo je to nepisano pravilo. Putinov život morao je ostati tajna’.

U tri godine, od 2009. do 2012, novinar je stalno bio u Putinovoj blizini te s njim odlazio na službena putovanja, no tadašnju predsednikovu suprugu Ljudmilu vidio je samo jednom, a ćerke niti jednom! Nemački režiser dokumentaraca Hubert Zajpel, koji je u razdoblju od 2010. do 2011. dobio dotad nezamislivi pristup Putinu za potrebe svog nagrađivanog filma “Ja, Putin”, proveo je s ruskim liderom stotine i stotine sati, ali niti on nikada nije vidio Putinovu decu. Jedini uslov koji je Zajpel dobio bio je da ne sme ništa da otkrije o Putinovom privatnom životu.

‘On je vrlo osetljiv, i obećao sam mu da neću otkriti previše o njegovoj porodici’, rekao je Zajpel nakon premijere filma. Otkriveni su samo najosnovniji detalji Putinovog privatnog života. Suprugu Ljudmilu, stjuardesu Aeroflota, upoznao je preko zajedničkih prijatelja 1980. Otišli su na ‘sastanak na slepo’, a Ljudmila je u intervjuu koji je dala 20 godina kasnije rekla kako je Putin bio ‘loše obučen i vrlo neprivlačan. Ne bih uopšte obratila pažnju na njega da ga sretnem na ulici’.

Niko ne može njega da vrti oko malog prsta

Ali Putin je bio uporan i par se venčao 1983. Maša, rođena u Lenjingradu u aprilu 1985., dobila je ime po Putinovoj majci. Katja je rođena u Drezdenu, gde je Putin tada bio raspoređen od KGB-a.

Devojke su dale samo jedan intervju. U 2000.-oj kada je njihov otac imenovan za predsednika nakon što je Boris Jeljcin podneo ostavku u korist Putina. U intervjuu Katja se požalila da više ne može da ide u školu, već sada učitelji dolaze kući kod njih. ‘Kada idemo u bioskop, s nama obavezno idu telohranitelji. Čak i kada se nalazimo s prijateljima, oni su tu negde u blizini. Pozvale smo ih jednom s nama na kafu, ali su odbili’.

Ljudmila je priznala da je ‘ceo dan plakala’ nakon što je saznala za suprugovo imenovanje jer je znala da je ‘gotovo s njihovom privatnošću’. Iako su devojčice sada viđale tatu češće na televiziji nego kući, Ljudmila tvrdi da je Putin vrlo prisan s ćerkama. ‘On je taj koji ih je razmazio’, rekla je Ljudmila. Na pitanje novinara znači li to da one ‘vrte tatu oko malog prsta’, Ljudmila je odgovorila: ‘Niko ne može njega vrteti oko malog prsta, pa ni kćerke’. Intervju iz 2000. bio je ujedno i zadnji u kojem je Ljudmila pričala o njihovoj deci.

Poslednjih 14 godina vrlo malo toga je izašlo u javnost o njima. Povremeno bi se pojavljivale neke glasine poput one iz 2010. kada je navodni Mašin dečko Jorrit Faassen, direktor u Gazpromu, završio na naslovnim stranama nakon sukoba s telohraniteljem bankara Matveija Urina. Urinov posao je vrlo brzo propao a on je završio u zatvoru pod optužbama za prevaru.

Neki smatraju da je Putin tako fanatično zaštitnički nastrojen prema ćerkama jer je iz prve ruke video kako izgledaju disfunkcionalne porodice: njegovog šefa iz dana u Sankt Peterburgu Anatolija Sobčaka, te kasnije Borisa Jeljcina. Prema rečima Bena Judaha, autora knjige Krhko carstvo, ponašanje Sobčakove žene i kćerke toliko se zgadilo Putinu da je već tada odlučio da svoje ćerke drži dalje od javnosti. Bolje mišljenje nije imao niti o porodici Borisa Jeljcina.

Što se pak tiče Ljudmile, ona je provela 30 godina u suprugovoj senci. Nakon razvoda, svaki pomen na nju izbrisan je sa službenih stranica Kremlja. Prema zakonu, Ljudmila ima pravo na pola Putinove službene plate koja iznosi 102.000 dolara, no nikakvi detalji nikada nisu izašli u javnost. Nemica Irene Pič, Ljudmilina prijateljica, rekla je da joj se ova jednom prilikom požalila: ‘Ne pije i ne tuče me. No, on je vampir koji je isisao sve životne sokove iz mene’.Bjanka Van Dam: „Ledeni izazov“ u porodičnom stilu!

Previous article

“Galaxy Alpha” ozbiljan konkurent „ajfonu 6“

Next article

You may also like

More in Novosti