Ostali sportoviSport

“NEMA POTREBE ZA DRASTIČNIM ODLUKAMA” Olimpijske igre će biti kad su planirane i pored pandemije?

0

Međunarodni olimpijski komitet i dalje je pri stavu da će se Olimpijske igre u Tokiju, čiji je početak zakazan za 24. jul, održati kada je i predviđeno, i pored pandemije SARS-CoV19 korona virusa.

Iako su brojna sportska događanja širom svijeta zaustavljena, neka otkazana, a neka, poput Evropskog prvenstva u fudbalu i Kopa Amerika, pomjerena za 2021. godinu, MOK ističe da “prati situaciju iz dana u dan”, te da u ovom trenutku “nema potrebe za drastičnim odlukama”.

– Iako je ovo situacija bez presedana za cijelu planetu, a naše misli upućene su svima onima koje je ova kriza pogodila, mi kao organizacija smo i dalje potpuno posvećeni Igrama u Tokiju, do čijeg početka ima još više od četiri mjeseca. Upravo zato, nema potrebe za bilo kakvim drastičnim odlukama u ovim momentima, a bilo kakve spekulacije bi bile štetne. MOK ohrabruje sve sportiste da nastave sa pripremama za Olimpijske igre najbolje što mogu. Mi ćemo podržavati sve sportiste, održavati konsultacije sa njima i njihovim nacionalnim olimpijskim komitetima, a javljaćemo im i najvažnije informacije povodom novonastale situacije. MOK ima povjerenja u brojne mjere koje su vlasti širom svijeta preduzele kako bi se zaustavilo dalje širenje virusa koji izaziva Covid-19 oboljenje. U tom smislu, MOK je ohrabren podrškom lidera G7 koju je izrazio japanski predsednik Vlade Abe Šinzo, koji je rekao: “Želim da nam Olimpijske i Paraolimpijske igre prođu savršeno, kao dokaz da će ljudska rasa pobijediti novi korona virus” – ističu iz MOK, prenosi Sportblic.

Ipak, ovome treba dodati i da je tek 57% predviđenih takmičarskih mjesta na Igrama u Tokiju popunjeno kroz dosadašnja kvalifikaciona takmičenja, ali MOK se nada da će se u predstojećem periodu i ostala mjesta popuniti, pa “makar se umjesto turnira koristile i postojeće rang liste”.

“Sve mjere su preduzete za bezbednost i inters sportista, trenera i onih koji ih okružuju. Mi smo olimpijsko društvo, pomažemo jedni druge u dobrim i teškim vremenima. Ta olimpijska solidarnost nas i definiše”, rekao je prvi čovjek MOK-a, Tomas Bah.

sportblicZABRINJAVAJUĆI PODATAK Tek svaki sedmi slučaj korona virusa biće registrovan

Previous article

LJEKARIMA SE OBRATIO ZBOG KAŠLJA Hrvatski premijer testiran na VIRUS KORONA

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.