Život i stil

Nevjerovatna transformacija majke troje djece – izgubila čak 76 kilograma

0

Majka troje djece nije htjela da “izgubi” još jednu deceniju svog života osjećajući se depresivno pa je odlučila da promijeni svoj život kako bi se osjećala sjajno za svoj 40. rođendan.

Potrošila je više od 23.000 funti na svoje tijelo iz snova prije 40. rođendana izgubivši impresivnih 76 kilograma i promijenivši pritom i način života.

Engerad Bins počela je da štedi za operaciju smanjenja želuca kada je imala 35 godina jer više nije mogla da podnese izgled svog tijela.

“Odlučila sam sa 35 godina da je dosta”, rekla je.

Nije mogla da dobije operaciju o trošku zdravstvenog državnog sistema jer nije imala zdravstvene tegobe poput visokog krvnog pritiska ili dijabetesa.

“Budući da sam samohrana majka Tobiju (17), Bronzi (12) i Blejku (11) trebalo mi je neko vrijeme da uštedim potreban novac. Isprobala sam svaku dijetu, ali patila sam od poremećaja prejedanja”, iskreno je pričala za britanske medije.

Prvo je potrošila 12.000 funti na operaciju želuca i uklanjanje viška kože sa ruku, a sad ima 57 kilograma i nosi konfekcijski broj 36.

“Bio mi je potreban alaz za zaustavljanje prejedanja jer sam često znala da pojedem cijelo pakovanje keksa, čipsa, a i naručivala sam brzu hranu bar dva puta nedjeljno”, kaže.

“Prejedanje je bilo posljedica toga što sam preemotivna. Jela sam bilo da sam srećna, tužna, pod stresom ili zabrinuta. Očajnički sam željela da prekinem taj zatvoreni krug jer želim da živim svoj život punim plućima i započnem novo poglavlje u životu”, dodala je.

Kada je njen djed, tada 92-godišnjak, preminuo i ostavio joj novac, prošle godine mogla je da priušti još jednu operaciju – ugradnju želučanog stenta, koja je koštala 11.000 funti.

Danas sija od ponosa dok pokazuje svoju liniju.

“Nisam morala dva puta da razmišljam o odlasku na operacije. Za 40. rođendan sam željela novi život. Nisam više htjela da se osjećam zarobljeno u vlastitom tijelu. Bilo je teško, ali vrijedilo je. Shvatila sam da je gubitak težine povezan s mojim razmišljanjem pa sam počela da šetam dosta sa svoja dva psa što mi je pomoglo u mentalnom zdravlju”, kaže i dodaje da za rođendan planira sa sinovima da putuje u London gdje će napraviti veliku proslavu svog rođendana.

“Sada mogu da nosim odjeću koju želim. Željela sam da se osjećam samopouzdano i da izgledam najbolje što mogu. Svaki dan nakon operacije budila sam se s osmijehom na licu. Osjećam se kao da sam na vrhu svijeta. Nikad nisam bila ovako srećna”, izjavila je.

“Koštalo me je puno novca, ali sreća nema cijenu”, zaključila je, prenosi “Super žena”.

superzena


Izetbegović iz Banjaluke poslao poruku Šmitu da hitno reaguje

Previous article

Dodik otkrio kako će osloboditi kasarne

Next article

You may also like