MagazinZanimljivosti

Nezapamćen skandal na modnoj reviji

0

revija1

Protagonist ovih modnih vijesti sasvim neočekivano postao je jedan mladi model pod imenom Jera koji radi za Ricka Owensa i to zahvaljujući tome što je na pistu izašao s transparentom na kom je stajala prilično šokantna poruka: “Molim vas, ubijte Angelu Merkel”. Doduše, ispod je još stajalo: “Ne” – što je unijelo dodatnu konfuziju u dešifriranju značenja ove političke poruke.

Revije Ricka Owensa odavno su već predmet rasprava u modnom svijetu. Prisjetimo se samo njegove revije na kojoj su umjesto modela izašle plesačice ili provokativne revije u kojoj su muški modeli izašli na pistu gotovo otkrivenih genitalija. Ipak, ova jučerašnja politička provokacija nije bila isplanirana.

revija2

Kako kaže Owens, kolekcija za proljeće i ljeto je posvećena nedopustivoj agresiji koja se uporno promoviše kao znak muškosti. Stoga je ovaj istup modela Jere, koji je bio Owensova muza posljednjih 12 godina, bio sasvim neočekivan potez koji je dizajner oštro osudio te navodno udario Jeru kad je stigao u backstage.

Nakon revije modna kuća Rick Owens objavila je službenu izjavu u kojoj stoji: “Rick Owens nije odgovoran za protesni čin modela na reviji proleće/leto 2016. Ova je bila nezavisna poruka koja ne održava stavove modne kuće Rick Owens.” agencije

Ovakav nokaut odavno niste vidjeli! VIDEO

Previous article

CRNOGORCI UVELI KAZNU OD 300 EVRA ZA SRPSKE TURISTE: Ko nema pare da plati, NEĆE MOĆI DA SE VRATI U SRBIJU!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Magazin