BalkanNovosti

“NIJE IM STALO DO PRAVDE” Vučić tvrdi da su Albanci imali podršku Amerike, Britanije i Njemačke

0
Beograd, 29. septembra 2018. - Predsednik Srbije Aeksandar Vucic na konferenciji za novinare povodom upada kosovske specijalne jedinice Rosu u podrucje hidroelektrane Gazivode. FOTO TANJUG/ TANJA VALIC/ bk

Predsjednik Srbije obratio se večeras nakon što je obišao jedinice vojske Srbije i sastanka sa ministrom odbrane i načelnikom generalštaba.

Vučić je kazao da je Srbija uložila velike napore sa sačuva mir i stabilnost u regiji.

– Danas je nakon mnogo godina prijetnji zvanično formirana vojska Kosova. Albanci su pokazali da im nije stalo do prava i pravde nego samo do sile i do napada na Srbiju. Srbija je uložila stravične napore da sačuva stabilnost i mir u čitavom regionu što nije bilo nimalo lako. Mi smo upravo zbog toga prihvatili 2013. Briselski sporazum, u želji da pokažemo razum, i znajući da ćemo se pozivati na taj dokument jer ga druga strana neće poštovati – rekao je Vučić.

Vučić je istaknuo da je nakon formiranja vojske Kosova jasno da druga strana nikad nije, kako je kazao, željela dijalog.

– Potpuno jasno da Albanci i njihovi sponzori nisu nikad željeli dijalog. Iza proglašenja vojske stoje SAD, Velika Britanija i Njemačka. Od prvog dana smo za takse govorili da je to nerazumna odluka, i za to su Albanci imali podršku, jer da nisu odmah bi bili zaustavljeni – rekao je Vučić.

Rama: Vojska spremna da preuzme dodatne dužnosti

Previous article

“Njujork tajms”: Priština se odlukom o formiranju vojske suprotstavila Srbiji, NATO i EU

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Balkan