SportTenis

NIŠTA NE MOŽE DA PROĐE BEZ NOVAKA “Bez njega, Đoković NIKAD NE BI IMAO ovakvu karijeru”

0

Priznati teniski stručnjak i trener Serene Vilijams Patrik Muratoglu, ni malo iznenađujuće, smatra da “niko ne postaje velikan sam od sebe, pa ni u tenisu, već kao posljedica timskog rada”. U slučaju Novaka Đokovića, Muratoglu smatra da je njegov bivši trener Boris Beker igru našeg asa podigao na viši nivo.

– Mislim da morate da imate poštovanje prema trenerima. Pogledajte šta je Boris Beker uradio sa Đokovićem. To je nevjerovatno, on ga je podigao na viši nivo. Mislim da je i posao koji je Magnus Norman uradio sa Stenom Vavrinkom takođe nevjerovatan i mislim da Novak i Sten ne bi imali ovakve karijere bez svojih trenera – kazao je Muratoglu za “Eurosport” i dodao da “igrači ipak zaslužuju najviše pohvala, ali da su treneri svakako bitni”.

Muratoglu je nastavio da hvali svoje kolege i profesiju.

– Mislite da bi Endi Mari imao ovakvu karijeru da nije bilo Ivana Lendla? Sumnjam, ali nikada nećemo saznati. Uglavnom vidimo veliki uticaj trenera. Možda ne uvijek, ali često i mislim da je pošteno dati im priliku da pokažu šta mogu da “izvuku” iz svog igrača – jasan je Francuz.

Muratoglu, koji je trenutno trener Serene Vilijams, a pomaže i mladom Stefanosu Cicipasu, pričao je i o važnosti trenera na karijeru jednog tenisera i uporedio je sa potrebama iz svakodnevnog života, piše Blic Sport.

– Niko u životu nije sam. Uvijek imamo ljude oko nas, prijatelje, porodicu, ljude sa kojima sarađujemo. U životu se sve vrti oko timskog rada. Niko ne postane velikan sam od sebe, to se ne dešava, a tako je i u tenisu – rekao je Muratoglu.

Boris Beker je sa Novakom radio od 2013. do 2016. godine, ali je nesumnjivo daleko veći značaj za Đokovićevu karijeru imao Marijan Vajda.

(Blic Sport)

Tači: Povući takse, bezuslovno nastaviti dijalog

Previous article

“UPOZNAJ ME I POĐI SA MNOM U NJEMAČKU” Oglas jednog Hercegovca hit na društvenim mrežama (FOTO)

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Sport