MagazinZanimljivosti

Njegove lutke izgledaju toliko živo, da ćete se naježiti

0

Mihael Zajkov je veoma dobar u svom poslu. Možda i predobar. Zajkov pravi lutke koje su toliko realistične, da se slobodno može reći da su impresivne.

Lutka

Zajkov je studirao dizajn i skulpturu na državnom univerzitetu u Moskvi. Poslije studija, zaposlio se u pozorištu, gdje je usavršio svoj talenat i isklesao ga u vještinu. Nakon prve javne izložbe koju je održao 2013. godine, u Moskvi, postao je planetarno poznat.

Sada ima preko 350 hiljada pratilaca na Instagramu i njegov rad nastavlja da oduševljava (prepada) ljude širom svijeta. Sviđale vam se njegove lutke ili ne, teško je negirati vještinu ovog momka. Svaka lutka je jedinstvena, i toliko “ljudska” da se naježite gledajući je.

Oči su bojeno staklo, a naručuje ih iz Njemačke. Glave su pravljene od folije i obložene polimernom masom.

Instagram / @michael_zajkov

Ruke

Ruke su izrađene od žice omotane oko tankog metalnog skeleta. Ruke su spojene sa tijelom minijaturnim zglobovima, tako da su pokretne.

Instagram / @michael_zajkov

Kretanje

Svaka lutka ima 13 pokretnih zglobova koji joj omogućavaju širok spektar pokreta i poza. Npr. mogu da sjede sa prekrštenim nogama…

Instagram / @michael_zajkov

Zajkov koristi širok spektar polimernih materijala kako bi formirao lice i udove.

Instagram / @michael_zajkov

Bojenje

Nakon što završi sa modelovanjem, Zajkov boji lutke veoma pažljivo kako bi izgledale što realnije. To podrazumijeva i crtanje pjegica i bora tako da su hiperrealistične!

Instagram / @michael_zajkov

Realistična kosa

Kako bi kosa izgledala realistično, Zajkov koristi posebne perike izrađene od skupog francuskog tekstila koji se proizvodi od kozjih dlaka.

Instagram / @michael_zajkov

Gotov proizvod

Kada završi lutku, oblači ih u odjeću koju takođe sam kreira. Najčešće je to odjeća iz 1910 -1915 godina. Sve sam izrađuje, pa čak i obuću.

Instagram / @michael_zajkov

Umjetnik

Na fotografjiji, Zajkov pozira pored nekih od svojih kreacija. Ukoliko želite vidjeti još njegovih radova, možete ga naći na Instagramu.

 Instagram 

Instagram / @michael_zajkov

Prnjavorski.net

Ovaj haski je odrastao sa macama i ponaša se kao maca

Previous article

“Umočiću” napunio 80 godina: Najtužniji crtić svih vremena

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Magazin