Automobilizam

Nova glavobolja za VW: Softver “koči” isporuke Golfa 8

0

Na nekim primercima nove generacije Golfa otkriven je problem sa softverom.

Nakon što je proizvodnja električnog Volkswagena ID.3 početkom godine kasnila zbog grešaka koje su se javljale u softveru tog modela, novi problem je zadesio najvećeg evropskog proizvođača automobila.

Kako piše Autonews Europe, pozivajući se na zvaničan izvor iz Volkswagena, problem se odnosi na sistem koji omogućava vozilu da u slučaju nesreće automatski kontaktira hitne službe, što je funkcija koja je u Evropi obavezna u novim modelima tokom poslednje dve godine.

Foto: VW promo
Foto: VW promo

Velika nepoznanica je broj automobila obuhvaćen ovim problemom, ali i kako nemački proizvođač planira da reši problem.

Volksvagen će po svemu sudeći u narednih nekoliko dana odlučiti da li će i zvanično proglasiti opoziv već isporučenih automobila ili ne.

Procenjuje se da će ažuriranje softvera postati dostupno između 15. i 21. juna. U međuvremenu, proizvodnja Golfa 8 se nastavlja u Nemačkoj, ali će se sva vozila skladištiti na lageru sve dok ne budu “apdejtovana”.

Foto: VW promo
Foto: VW promo

Podsećamo, drugi tehnički problemi uzrokovani elektronikom, pre svega kada je reč o multimedijalnom sistemu, već su doveli 2019. do odlaganje premijere Golfa 8.

Novi VW Golf je napokon lansiran na evropsko tržište pre nekoliko meseci, a pred njim je zadatak da nastavi stazama uspeha svog prethdonika koji je, uprkos padu od 8% u odnosu na 2018, i prošle godine bio bestseler na Starom kontinentu sa 410.779 prodatih primeraka.

Cena Golfa 8 na nemačkom tržištu startuje od 19.995 evra.

b92PREVIŠE SE OPUSTILI Nestorović: Ako broj zaraženih skoči iznad pet odsto ZATVARAMO KAFIĆE

Previous article

Kavasaki sindrom se pojavio kod djece i u Srbiji

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *