KulturaNovosti

Novi Džejms Bond obara sve rekorde

0

Najnoviji, 24. nastavak avantura Džejmsa Bonda, “Spektra”, nastavlja da obora rekorde u gotovo svim zemljama u kojima je počeo da se prikazuje.

Džejms Bond

 

U Velikoj Britaniji, gdje je imao premijeru 26. oktobra, u prvoj nedelji je zaradio više od 58 miliona evra, time je sa prvog mjesta svrgnuo film “Hari Poter i zatvorenik iz Askabana” iz 2004. koji je u prvih sedam dana inkasirao 34 miliona evra.

U Holandiji, “Spektra” je zaradila 3,3 miliona evra, u Finskoj 2,35 miliona evra, u Norveškoj 2,7 miliona evra, u Danskoj 3,65 miliona evra, a u Švedskoj 2,7 miliona evra.

“Veoma smo zahvalni svim fanovima Džejmsa Bonda”, izjavili su producenti Majkl Vilson i Barbara Brokoli.

Prethodni nastavak popularne franšize, “Skyfall”, zabilježio je najveću zaradu od svih filmova o agentu 007 – 1,1 milijardu dolara.

Kako prenosi BBC, kritika je puna hvale za “Spektru” kao i za glumu Danijela Krejga kome je ovo četvrti film u ulozi Džejmsa Bonda.

“Za nas u MGM je izuzetno uzbudljivo vidjeti da Džejms Bond i dalje pobudjuje znatiželju fanova”, rekao je predsjednik studija MGM, Geri Barber.

Očekuje se da će “Spektra” osvojiti na juriš i američko tržište gdje će početi da se prikazuje od 6. novembra.

Gotovo je sigurno da će se odmah naći na prvom mjestu boks ofisa, naročito poslije slabašnih rezultata koje su zabilježili filmovi koji su počeli da se prikazuju proteklog vikenda, a od kojih su najgore prošli “Our Brand is Crisis” sa Sandrom Bulok i “Burnt” sa Bredlijem Kuperom sa zaradom od 3,3 miliona dolara, odnosno 5,1 milion dolara.

Tanjug

Ova je jedna od onih reklama u kojema se dogodi nešto totalno neočekivano i nevjerovatno

Previous article

Trener brutalno tukao dječaka na utakmici (VIDEO)

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Kultura