NovostiRS/BiHTema dana

Odbijene žalbe, direktor OBA ostao bez diplome

0
Ministarstvo za naučnotehološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo RS odbilo je žalbu Univerziteta za poslovne studije u Banjaluci i potvrdilo je nalaz inspekcije, te poništilo diplomu direktora Obavještajno – bezbjednosne agencije BiH Osmanu Mehmedagiću Osmicu, ekskluzivno saznaje Srpskainfo.

Podsjetimo, Srpskainfo je prva objavila da je Republička prosvjetna inspekcija utvrdila brojne propuste u diplomi Osmice zbog čega je naložila da se ta diploma poništi.

Na ovu odluku Inspektorata žalio se fakultet, ali je njihova žalba odbijena.

“Ovo rješenje je konačno i protiv njega nije dopuštena žalba. Univerzitetu za poslovne studije je ostavljena mogućnost pokretanja upravnog spora pokretanjem tužbe pred nadležnim okružnim sudom”, rekao je izvor Srpskainfo.

Prema rješenju koje je donio Inspektorat Republike Srpske 5. avgusta, naređeno je rektoru Univerziteta za poslovne studije Radovanu Klincovu da u roku od sedam dana poništi diplomu izdatu na Mehmedagićevo ime i da u Službenom glasniku Republike Srpske ovu diplomu proglasi ništavnom.

Početkom godine Tužilaštvo BiH je pokrenulo istragu o lažnim diplomama i tada su zatražili od svih bezbjednosnih agencija da dostave diplome o završenom obrazovanju. Sve bezbjednosne agencije su dostavili te podatke, osim OBA.

Nakon toga je Tužilaštvo je naredilo Inspektoratu da provjeri diplomu od Osmice i tada su utvrđeni brojni propusti.

Između ostalog ispite su mu priznavali profesori koji nisu bili imenovani za to, a u skoro u svim dokumentima i prijavama za ispit su uočen brojni propusti.

srpskainfo.comPredsjednik Salvadora u UN: Prvo selfi pa obraćanje

Previous article

KOPRIVNICA: Kažnjen sa 200 KM jer je policajcima pokazivao polni organ

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Novosti